García Bragado veu risc de contagi en les franges per fer esport
Atletisme. Ha sortit a fer exercici a les mateixes hores que tothom per evitar malentesos i pensa que el Govern espanyol potser s’hauria de replantejar aquesta mesura
El marxador Jesús Ángel García Bragado (1969), participant en set Jocs Olímpics, valora negativament la primera setmana en què ha pogut fer esport en determinades franges horàries com la resta de la població. Al marxador d’origen madrileny li desagrada la mesura adoptada pel Govern espanyol perquè considera que així s’ha incrementat el risc de contagi. “Jo només surto per fer exercici en les hores estipulades pel Govern per a tota la població i tinc la sensació que hi havia menys risc de contagi abans que comencés l’estat d’alarma que ara mateix. S’hauria de pensar si aquesta és la manera de fer-ho o s’han de replantejar les coses”, reflexiona en unes declaracions a l’agència EFE.
Durant la primera setmana, el set vegades atleta olímpic només ha sortit a entrenar-se a l’aire lliure en les mateixes franges horàries que la resta de ciutadans (de 6 a 10 h, i de 20 a 23 hores) amb la intenció d’estalviar-se problemes. “La majoria no entén el nostre permís especial per fer exercici a qualsevol hora. És millor evitar-se malentesos i disgustos”, afirma l’excampió mundial de 50 km marxa. García Bragado comenta que, a partir d’aquest dilluns 11 de maig, podria fer ús del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès (Valès Occidental), del qual és habitual. Però una de les conseqüències que algunes zones d’Espanya, com és el cas de l’Àrea Metropolitana Nord, no passin finalment a la fase 1 de la desescalada és que els esportistes d’elit encara no podran fer ús dels Centres d’Alt Rendiment Esportiu. Així que l’atleta resident a Sant Adrià del Besòs, es resigna a “continuar entrenant com aquesta última setmana”, durant la qual ha fet tirades de marxa pel passeig que acompanya el riu Besòs fins a la desembocadura. Als seus 50 anys, García Bragado pretén disputar els Jocs Olímpics de Tòquio, ajornats al 2021, amb la qual cosa es convertiria en l’atleta mundial amb més participacions olímpiques, amb un total de vuit. L’atleta espera poder tornar al CAR “en una o dues setmanes per utilitzar el gimnàs i recuperar, a poc a poc, les rutines d’entrenament”, encara que és conscient que allà les coses no seran el mateix que abans de la pandèmia. Per exemple, “no hi ha previsió que disposem dels fisioterapeutes encara”, indica.