Més pressió per a l’obertura de piscines en la fase 1
Natació. El CN Barcelona impulsa la proposta al govern espanyol amb més de 75 clubs adherits, entre els quals hi ha el Sabadell, el Sant Andreu i el Mataró
El món de la natació en particular i dels esports aquàtics en general continuen les seves reclamacions perquè es puguin reobrir les piscines dels clubs per a la pràctica esportiva en la fase 1 de la desescalada. Després del decret publicat al BOE el 9 de maig, la Federació Espanyola de Natació mostrava la seva sorpresa i qualificava “d’incomprensible” que s’exclogués les piscines d’aquesta primera fase del pla per a la transició cap a “una nova normalitat”. En el BOE del 16 de maig, més enllà de la reobertura dels centres d’alt rendiment, no hi va haver cap novetat pel que fa als centres esportius. I ara han estat els clubs de natació, amb el CN Barcelona al capdavant, els que reclamen una reconsideració al govern espanyol i que les mesures de flexibilització previstes en la fase 2, s’avancin en la fase 1.
A través d’un comunicat, el CN Barcelona proposa la reobertura de les piscines tant per a esportistes d’alt nivell i federats com per a l’àmbit esportiu dels socis i sòcies, i sempre que les entitats disposin d’un pla rigorós, actualitzat i validat per les administracions territorials a cada club. En tot cas, el CNB distingeix clarament les piscines de clubs de natació a les d’ús recreatiu i lúdic. A la iniciativa de l’entitat cenebista ja s’han adherit fins a 75 clubs d’arreu de l’Estat espanyol, entre els quals hi ha alguns dels més representatius de la natació catalana, com ara el CN Sabadell, el CN Sant Andreu i el CN Mataró. En la missiva es recorda que aquests clubs són associacions sense ànim de lucre (amb la categoria d’interès general) “amb l’única finalitat de promoure i desenvolupar l’esport de la natació en totes les seves modalitats”. En la carta s’explica tot el protocol que s’hauria de seguir per a la reobertura de portes, semblant al que ja s’aplica al CAR de Sant Cugat, i es ressalta la importància de reprendre l’activitat tant per a la viabilitat esportiva com econòmica dels clubs. D’altra banda, també es fa esment de l’informe del CSIC, depenent del Ministeri de Ciència i Innovació, denominat Informe sobre transmissió del SARS-CoV-2 en platges i piscines del 5 de maig, en què s’avala la seguretat del mitjà aquàtic en la transmissió de la Covid-19, ja que l’ús d’agents desinfectants està àmpliament implantat des de fa anys.