Natació

Les piscines també es podran obrir en la fase 1

Natació. El govern recull les reclamacions del món aquàtic i permetrà l’ús esportiu d’aquestes instal·lacions, amb cita prèvia i amb aforament limitat

Les reclamacions de federacions, clubs i practicants d’esports aquàtics en general al govern espanyol han estat finalment escoltades i a partir de demà ja es poden obrir les piscines, tant a l’aire lliure com cobertes, en la fase 1 de la desescalada. Això sí, amb estrictes mesures de seguretat higiènica.

Segons publicava ahir el BOE, podrà accedir a les piscines “qualsevol persona, amb caràcter preferent per als esportistes integrats, a través de la llicència corresponent, a la federació esportiva, les modalitats i especialitats esportives de la qual es desenvolupin en el mitjà aquàtic: natació, salvament i socorrisme, triatló, pentatló modern i activitats subaquàtiques”. A més, s’indica que l’activitat esportiva haurà d’estar concertada amb una cita prèvia amb l’entitat gestora de la instal·lació. La pràctica haurà de ser individual o amb un màxim de dues persones en el cas de modalitats que així ho requereixin, sempre sense contacte físic i mantenint les degudes mesures de seguretat i protecció, i en tot cas la distància de seguretat de dos metres. En el BOE també s’indica que s’haurà de respectar el 30% de capacitat de l’aforament d’ús esportiu en cada piscina i sense límit d’un nedador per carrer. També es permetrà l’accés a un entrenador, a excepció de les persones amb discapacitat o menors que requereixin la presència d’un acompanyant. Es podrà fer ús dels vestidors, respectant, però, les mesures generals de prevenció i higiene contra la Covid-19 indicades per les autoritats sanitàries. Algunes d’aquestes mesures ja s’aplicaven en la fase 2 de la desescalada, però a partir d’ara també es podran fer en la fase 1, en la qual continuen les regions sanitàries de Barcelona, Àrea Metropolitana Sud (excepte el Garraf i l’Alt Penedès, que passen a la 2) i Àrea Metropolitana Nord, i una setmana més a Lleida.

Des que es va iniciar el pla per a la transició cap a “una nova normalitat” han estat moltes les veus crítiques amb el govern espanyol perquè impedien l’obertura de les piscines, si més no per a la pràctica esportiva, en comparació amb altres instal·lacions a l’aire lliure. La Federació Espanyola de Natació, amb el president Fernando Carpena al capdavant, ja va fer una queixa formal a través d’un comunicat el 9 de maig, i s’hi van afegir tant la federació catalana com l’Associació Empresarial de Clubs de Natació. Entrenadors d’elit com ara Fred Vergnoux i Jordi Jou, i nedadores com ara Mireia Belmonte i Jessica Vall, també van fer sentir les seves reclamacions, tot i que des de fa un parell de setmanes ja poden entrenar-se al CAR de Sant Cugat. El CN Barcelona, a través d’un comunicat al qual es van adherir més d’un centenar de clubs d’arreu d’Espanya, també demanava una reconsideració al govern espanyol. L’últim episodi va ser dimecres, quan un altre cop la federació espanyola es considerava desatesa en les seves reivindicacions i reclamava mesures urgents perquè la natació estatal pogués sobreviure. Ahir va arribar la resposta i alguns clubs de natació ja van anunciar a través de les xarxes socials l’obertura de piscines a partir de demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)