Més esport

El GP de Montmeló es farà el 16 d’agost sense públic

Motor. La fórmula 1 anuncia els vuit primers grans premis de la temporada, que es faran a Europa i en alguns casos, com ara Àustria i la Gran Bretanya, en format doble

La fórmula 1 ha anunciat les vuit curses inaugurals de la temporada 2020 després de l’ajornament forçat del mundial a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. En aquesta primera part del campionat, s’hi ubicarà el Gran Premi d’Espanya, que es disputarà al Circuit de Barcelona-Catalunya, el 16 d’agost. Amb el vistiplau de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), les dues primeres curses puntuables tindran com a escenari el circuit de Spielberg (Àustria), el 5 i el 12 de juliol. El 19 de juliol es competirà a Budapest, i les dues proves següents es disputaran a Silverstone, el 2 i el 9 d’agost. Després de la cursa al traçat català, es tancarà la primera part del curs a Spa-Francorchamps (30 d’agost) i Monza (6 de setembre). Totes aquestes curses es disputaran sense públic a les grades.

Reemborsament

En un comunicat emès des del Circuit de Barcelona-Catalunya, s’indica: “La FIA i la fórmula 1 tenen un pla sòlid i detallat per tal d’assegurar que les curses del campionat del món mantinguin els estàndards al màxim nivell amb l’aplicació d’estrictes procediments de seguretat durant la celebració dels grans premis. Els espectadors que tenen entrades per al Gran Premi d’Espanya tenen diverses opcions, entre les quals hi ha el reemborsament. Es podrà fer la sol·licitud pertinent a través d’una plataforma online que estarà disponible a partir del 15 de juny.”

Per als grans premis amb dues curses, es va proposar que una de les quals es disputés amb el format de graella invertida, però Mercedes s’hi va oposar. L’ocurrència de recórrer a la inversa el circuit de Silverstone en una de les dues proves tampoc va tirar endavant.

Després d’aquest primer periple europeu, la F-1 treballa en un calendari d’entre 15 i 18 grans premis fins al desembre. Les proves que ja es donen per perdudes són les de Singapur i Mont-real, que es disputen en traçats urbans semipermanents. La data de Singapur serà probablement per a l’Azerbaidjan (20 de setembre) i encara hi ha molts dubtes sobre el GP dels EUA a Austin, ja que la cursa la paga l’estat de Texas i una prova sense públic podria tenir poc sentit.

INCÒGNITES

A partir del setembre els grans premis encara no són oficials
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)