Més esport

MARINA GONZÁLEZ

GIMNASTA DE L’EQUIP ESPANYOL I DEL SALT GC

“També tinc en ment París 2024”

Torna a ser a Madrid per, a poc a poc, reiniciar els entrenaments i lluitar per una plaça per als Jocs de Tòquio. Marina González (Malgrat de Mar, 17 anys), explica com ha anat el confinament i que també pensa en París 2024.

Ja ha començat a entrenar?
Sí, la setmana passada. He estat a Malgrat de Mar, a casa meva, aquests tres mesos i ja estic de tornada a Madrid.
Durant aquest temps, ha pogut fer alguna cosa?
Manteniment, perquè necessitem els aparells, però el que hem fet són moltes videotrucades amb els entrenadors i hem intentat fer molta preparació física. Els meus pares van aconseguir una barra d’equilibris i vaig estar a casa fent una mica de barra per no perdre l’equilibri.
En ser un esport tan tècnic, han d’anar molt amb compte en tornar als entrenaments?
Estem anant molt a poc a poc, de manera molt progressiva perquè ens podem trencar molt fàcilment. Has d’anar amb compte. Hi ha moltes coses tècniques. Si no comences a fer-ne una de bé, les altres ja et surten malament i has de tornar cap enrere.
Ha mantingut el contacte amb les companyes?
En el grup no hem perdut cap contacte. Hem estat cada dia parlant, ens explicàvem les coses que fèiem. I amb els entrenadors també fèiem xerrades de com anàvem i de com seria la tornada, molt a poc a poc.
Pel que fa a mentalitat, com hi arriben? Amb ganes?
Sí, amb moltes ganes de tornar a començar. Però a la vegada, no sé, és una sensació molt estranya: hi ha moltes ganes de tornar, però has estat tres mesos i tens una mica de por de lesionar-te. Sempre amb moltes ganes, però pensant sempre i controlant moltíssim.
Ara el seu objectiu és Tòquio?
Sí, Tòquio 2021. De moment, aquest és l’objectiu, i després, aquest desembre, ja ens han fixat la data de l’europeu.
L’equip espanyol té la plaça per als Jocs i vostè s’ha de guanyar el lloc per ser en l’equip?
Sí, no és sempre el mateix equip. Vas treballant i en cada competició agafen un equip. Si sempre estàs bé, t’agafaran a tu, però si, per exemple, estàs lesionada n’agafaran una altra. Per a cada competició t’ho has de guanyar.
Va estar en l’equip del mundial que va guanyar la plaça per a Tòquio. Té més possibilitats?
Les qui vam anar al mundial tenim, en teoria, més possibilitats d’anar-hi, ja que vam classificar l’equip, però no és segur. T’ho has de guanyar igualment. L’equip es decidirà molt a prop dels Jocs. No se sabrà fins els últims dies. Les qui hi van són quatre i les qui vam anar al mundial érem sis i una era de reserva. En els Jocs no hi ha reserva i de les del mundial, dues se’n van fora. Llavors, està divertit encara.
Destaca en el terra. En un aparell que fa bé té més opcions?
Per poder entrar en un equip sempre has de tenir els quatre aparells bé. Si destaques en un, dona més punts a l’equip, però també va bé ser bo en tots. Si ets bona en tots i a sobre en un destaques, està molt bé. La veritat, crec que tinc facilitar per al terra. M’encanta.
Ara té 17 anys. És la més jove de l’equip?
Soc una de les més joves. N’hi ha una altra de la meva edat, i les altres tenen 22, 23 i una 25 anys. Soc de les més joves. En la gimnàstica, entres a sènior amb 16 anys, i nosaltres dues en tenim 17.
Amb la seva edat, a banda de Tòquio l’objectiu també és París 2024?
La veritat és que París 2024 també el tinc en ment. Lluitaré pels Jocs de Tòquio 2021, i si Deu vol també pels Jocs de París 2024.
Llavors ja estaria més consolidada i seria de les més grans?
Bé, grans; sí més experimentada. Crec que està bastant bé el 2024. No seré massa gran, perquè en tindré 21 i és l’edat perfecta: no ets ni molt jove ni molt gran. 21 anys és perfecte per a la gimnàstica.
L’ajornament dels Jocs li ha anat bé per madurar més?
Crec que ens ha anat molt bé perquè hem reflexionat. Hem visionat molts vídeos de coses que no ens adonàvem que podem millorar i crec que ara anem més preparades que mai. Quan ets al gimnàs, no et veus, i el que hem fet aquests mesos ha estat veure molts i molts vídeos per poder millorar aquelles coses de què no ens adonem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)