Tennis

Siegemund atabala Badosa

Tennis. La de Begur no pot imposar el seu estil per contrarestar la proposta de canvis de ritme, agressivitat i defensa de l’alemanya i cau en els vuitens de Roland Garros per 7-5 i 6-2

L’alemanya de 32 anys Laura Siegemund (66a) va posar fi ahir a l’idil·li de Paula Badosa (87a) amb París i la va eliminar en els vuitens de Roland Garros per 7-5 i 6-2 en una hora i 36 minuts. Els recursos de la teutona en atac, amb canvis de ritme constants i agressivitat, i la seva capacitat defensiva, amb una gran rapidesa de cames, van desballestar la catalana, que, a més, no va aprofitar un 5-3 amb vent metafòric a favor en el primer set quan estava imposant el seu joc de potència i profunditat, i això la va enfonsar. Badosa, de 22 anys, tanca amb amargor puntual el millor torneig de la seva vida, en el qual ha fet un salt qualitatiu. Siegemund jugarà els quarts contra la txeca Petra Kvitova (7), bicampiona a Wimbledon, que va derrotar la xinesa Shuai Zhang per 6-2 i 6-4.

L’empordanesa va arrencar amb un joc en blanc en només un minut. Va disposar de dues pilotes de break que no va aprofitar en el segon i va encaixar un trencament en el tercer (1-2), quan no va jugar amb tanta profunditat i l’alemanya la va començar a mortificar amb deixades inversemblants amb la dreta molt difícils de llegir. Malgrat tot, es va aixecar de seguida amb un contrabreak (2-2) vital, segellat en blanc amb autoritat. Totes dues van salvar el seu torn de servei. Badosa va gaudir de dues pilotes més de trencament que no va consumar. Amb 3-3, va fer un cop de puny damunt la pista encadenant dos jocs a favor en blanc i el trencament li va obrir de bat a bat la porta del primer parcial (5-3). La feina, però, no estava feta. La catalana va arronsar el braç i va perdre per segon cop el servei (5-4). Perill. L’exhibició defensiva i de recursos de Siegemund va ressituar el partit en un escenari ben diferent (5-5) en un moment molt complicat per a la de Begur. L’alemanya era una paret inexpugnable que va desesperar la catalana, que, ofuscada davant del gir escènic, va tornat a claudicar amb el seu servei (5-6). Siegemund va consumar el parcial de 4-0 en blanc (5-7) mentre Badosa movia el cap immersa en una espiral negativa lamentant que el set se li havia esmunyit.

El tercer break consecutiu va caure com una galleda d’aigua freda en el primer joc del segon acte, amb un parcial sagnant de 0-5 per a la teutona. El primer brot verd va ser un 30-40 restant favorable a la catalana, però no el va rendibilitzar (0-2). Badosa va tallar amb molt de patiment per fi l’hemorràgia després d’un parcial en contra de 0-6. Amb 1-2, va demanar la presència del fisioterapeuta i va rebre tractament a l’esquena. Siegemund es va endur el servei en blanc (1-3). Malgrat que l’empordanesa mai no va llançar la tovallola (2-3), la dinàmica li va continuar sent esquerpa perquè la teutona no va treure el peu de l’accelerador i va completar un gran partit (2-6) en què va doblar els cops guanyadors de Badosa –25 per 12– i en què totes dues van cometre els mateixos errors (30). Per primer cop en el torneig, l’empordanesa no va connectar cap ace.

La combativa Kenin

La nord-americana i campiona a Austràlia Sofia Kenin (4) va reaccionar a temps contra la francesa Fiona Ferro (49a) –2-6, 6-2 i 6-1– i jugarà contra la tunisiana Ons Jabeur (30) o la nord-americana Danielle Collins, duel suspès ahir per la pluja que es jugarà avui.

LA PROTAGONISTA

He fet un molt bon torneig, però soc competitiva i no m’agrada perdre així. No he arribat ni al cinquanta per cent de com estava jugant

LA DADA

Marxo amb mal regust. Treballaré més fort que mai per tornar a uns vuitens i rectificar. Hauria d’haver estat més agressiva
12
cops guanyadors
va connectar només Badosa, per 25 de la rival. Totes dues van fer 30 errors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)