Ciclisme

Sacsejada a Formigal

Ciclisme. Richard Carapaz és el nou líder de la Vuelta després d’una jornada marcada per la pluja i les baixes temperatures i en què Ion Izaguirre obté el triomf d’etapa entre el grup d’escapats

La sisena etapa de la Vuelta no va acabar al Tourmalet tal com estava programat inicialment, però el recorregut entre Biescas i Formigal, amb pluja i temperatures molt baixes, va reunir molts dels ingredients de l’èpica del ciclisme, amb sacsejada a la general, amb l’equatorià Richard Carapaz (Ineos) com a nou líder i victòria de Ion Izaguirre (Astana), el més fort entre el grup d’escapats. Carapaz va veure símptomes de debilitat en Primoz Roglic (Jumbo), que anteriorment ja havia tingut problemes a causa d’una avaria, i va atacar en les rampes finals de Formigal per arrabassar-li el mallot vermell per 30 segons de marge. L’eslovè és ara quart, al darrere de Hugh Carhy (EF) i Dan Martin (Israel). Després de l’etapa pirinenca i abans de la jornada de descans, també escalen posicions els catalans Marc Soler (Movistar) i David de la Cruz (UAE), dels més actius entre el grup dels favorits, i ara figuren en els llocs setè i novè, respectivament.

En la pugna per la victòria d’etapa, es va imposar el basc Ion Izaguirre (Astana), que va rematar la feina de desgast del seu germà Gorka, líder virtual durant bona part de la prova. Ion va arribar en solitari a la línia de meta després d’atacar en els últims tres quilòmetres. El tram final va ser una cursa de supervivència per als 23 ciclistes que havien protagonitzat l’escapada del dia i en què només els més forts van poder evitar ser engolits pel grup perseguidor, amb els principals caps de files.

6a etapa (146,4 km)
1r I. Izaguirre (Astana) 3h41:00
2n M. Woods (EF) a 0:25
3r R. Costa (UAE) m.t.
12è R. Carapaz (Ineos) a 0:55
13è M. Soler (Movistar) m.t.
17è D. de la Cruz (UAE) a 1:23
General
1r R. Carapaz (Ineos) 24h34:39
2n H. Carthy (EF) a 0:18
3r D. Martin (Israel) a 0:20
4t P. Roglic (Jumbo) a 0:30
5è E. Mas (Movistar) a 1:07
M. Soler (Movistar) a 1:42
D. de la Cruz (UAE) a 2:46
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)