Tennis

Thiem guanya el duel titànic

Tennis. El revés superlatiu i variat de l’austríac marca la diferència contra Nadal en un partit excepcional de tots dos i el catapulta a la semifinal de la copa Masters com a primer de grup

Dominic Thiem (3) va derrotar ahir Rafa Nadal (2) per 7-6 (7) i 7-6 (4) en dues hores i 25 minuts de tennis de primer nivell en què el revés del de Viena va marcar la diferència. L’austríac és el primer semifinalista de la copa Masters amb el primer lloc del grup assegurat. Nadal, per la seva banda, se la jugarà contra Tsitsipas (6), que en l’altre partit del grup Londres 2020 va derrotar el rus Andrei Rublev (7) –6-1, 4-6 i 7-6 (6)–, que va cometre l’única doble falta amb pilota de partit en el tie-break del tercer i ja està eliminat.

El primer set va ser un recital de joc ofensiu, fiabilitat en el servei i potència descomunal. Ni l’un ni l’altre van disposar de cap pilota de trencament en 73 minuts d’espectacle de videoteca. Thiem va arrencar inferior en els intercanvis llargs, premissa habitual contra el manacorí, però s’hi va adaptar amb eficiència i va fer molt mal amb els cops paral·lels, tant amb la seva potent dreta com amb el precís i estètic revés a una mà. Amb 6-6, el desempat entre els dos darrers vencedors dels tornejos de Grand Slam va escenificar un exercici d’esquizofrènia i un digne colofó al nivell precedent. Nadal es va avançar per 5-2 i tenia el set a la mà. Thiem va replicar (5-5), però va cometre una doble falta. El balear va malbaratar en el servei la primera pilota per tancar. En va tenir una segona que tampoc no va rendibilitzar. En canvi, el de Viena va donar el cop de puny a la primera.

Nadal va disposar d’una esperançadora primera pilota de break en el primer joc del segon acte, però no va definir. La dinàmica d’igualtat de forces va prosseguir fins que el persistent manacorí va consumar el break (4-3) i va respirar. Vet aquí, però, que el seu rival s’hi va tornar a còpia de cops excelsos i va certificar el contrabreak (4-4). No va dubtar amb el servei (5-4). En canvi, Nadal, obnubilat, va cometre tres errors inversemblants seguits amb el seu i va haver de reaccionar contra les cordes aixecant amb caràcter tres pilotes de partit (5-5). Sigui com vulgui, el tie-break va tornar a dictar sentència. Thiem va fer tota una exhibició amb el seu revés multicolor –encreuat, paral·lel, tallat, cargolat, pla...– i va arrodonir la victòria en la cinquena oportunitat.

L’ocasió de Granollers

El català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (4), que van arrencar dimarts amb triomf, juguen avui (13 h) el seu segon partit, contra el croat Mate Pavic i el brasiler Bruno Soares (1). Una nova victòria els podria fins i tot segellar el passaport per a les semifinals. Els alemanys Andreas Mies i Kevin Krawietz (3), per la seva banda, van sumar el seu primer triomf en el grup Mike Bryan contra el polonès Lukas Kubot i el brasiler Marcelo Melo (8): 6-2 i 7-6 (5). Koolhof-Metic van derrotar Ram-Salisbury per 7-6 (5) i 6-0 i sumen dos triomfs.

EL PROTAGONISTA

Thiem ha estat increïble i el felicito. Jo també he jugat bé i ara em veig amb més possibilitats que fa cinc dies
Rafa Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)