Triatló

La justícia frena l’intent de la federació espanyola de triatló de cobrar quotes de la catalana

L’esport català guanya una altra batalla jurídica en la disputa per la polèmica llicència única

L’Audiència Provincial de Barcelona ha donat la raó a la Federació Catalana de Triatló sobre el recurs a la demanda de la seva homòloga espanyola, que reclamava el pagament de les llicències catalanes de l’any 2016, segons ha informat la UFEC. En la sentència, el tribunal argumenta que no ha quedat provat que tots els esportistes amb llicència d’activitat física eren federats, com deia l’espanyola, i per tant no es podia aplicar l’acord d’assemblea que pretenia obligar a la catalana a pagar els 17.542 euros que reclamaven de Madrid per la temporada 2016.

El 2016 es va implementar per part del govern espanyol i amb gran polèmica la llicència única. Totes les llicències emeses per les federacions catalanes, encara que siguin esportistes que només competeixen en l’àmbit autonòmic, han d’abonar una quota a l’espanyola. La federació de triatló va decidir llençar una modalitat de llicència d’activitat física, emparada per la llei de l’esport catalana, amb l’objectiu de fomentar la pràctica del triatló entre els esportistes amateurs no interessats en l’oficialitat de les competicions.

La federació espanyola pretenia equiparar aquesta llicència amateur amb la llicència federativa oficial per poder-la cobrar, i ara la justícia els ha tombat la seva demanda.

Més casos guanyats

Aquest no és el primer contenciós d’una federació catalana contra el cobrament indegut de quotes per les llicències de les seves homologues espanyoles. La Federació Catalana de Pàdel va guanyar, justament el gener i febrer d’aquest any, el seu contenciós contra la seva homòloga estatal. La Federació Catalana d’Automobilisme té un procés en marxa, però amb el precedent que el febrer passat la federació basca ja va guanyar el cas de les seves llicències contra l’espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)