La final olímpica encara és l’assignatura pendent
Handbol. La selecció espanyola s’ha de conformar amb la lluita pel bronze demà, amb Egipte, després de cedir contra la Dinamarca de Hansen (12 gols)
Espanya 23 Dinamarca 27
ESPANYA:Gonzalo Pérez de Vargas; Solé, Gurbindo, Sánchez-Migallón (1), Gedeón Guardiola, Raúl Entrerríos (2), Ángel Fernández (1) –inicial–; Corrales (p.s.), Maqueda, Alex Duixebàev (5), Sarmiento (2), Adrià Figueras (5), Antonio García (3) i Aleix Gómez (4, 3 p.).DINAMARCA:Niklas Landin; Svan (1), Gidsel (5), Holm (1), Mikkel Hansen (12, 5p), Magnus Landin (1), Saugstrup –inicial–; Moller (ps), Mollgaard (-), Mensah (4), Toft Hansen (2), Olsen, Johan Hansen (1) i Andersson.PARCIALS:1-2, 3-3, 5-7, 6-9, 7-11, 10-14; 12-14, 15-19, 18-21, 20-22, 21-23 i 23-27.ÀRBITRES:Arthur Brunner i Morad Salah (Suïssa). Dos minuts a Solé, Gedeón Guardiola, Sarmiento i Antonio García, i a Saugstrup i Mollgaard.La presència de la selecció espanyola en una final olímpica haurà d’esperar, com a mínim, tres anys. L’equip dirigit des de la banqueta pel sarrianenc Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans a la plantilla, doble campió d’Europa, no va tenir cap possibilitat de superar la selecció danesa. La doble campiona del món, liderada per Mikkel Hansen (12 gols), buscarà revalidar l’or de Rio contra el mateix rival, França –són els dos equips contra els quals ha perdut Espanya a Tòquio–. El conjunt bleu, amb el nord-català Ludovic Fàbregas, va superar Egipte per 27-23 (empat a 13 al descans), amb dos gols del pivot del Barça. El també blaugrana Dika Mem en va fer cinc per a l’equip que entrena Guillaume Gille, que jugarà la final olímpica per quart cop seguit –Luc Abalo, Nikola Karabatic i Michaël Guigou són els tres homes que hauran estat en totes quatre.
Egipte, que entrena el madrileny Roberto García Parrondo, serà el rival per al podi demà (30-29 en un amistós abans dels Jocs).
Res a fer
Bronze a Atlanta 1996, Sydney 2000 i Pequín 2008 –la selecció espanyola femenina ho va ser a Londres 2012–, l’equip de Ribera no va anar mai al davant en el marcador. El 0-3 encaixat obligava l’entrenador de Sarrià de Ter a demanar temps mort quan s’havien jugat 16 minuts, perquè el conjunt danès obria una escletxa (5-8) que fins i tot ampliaria abans d’arribar al descans (10-14). Les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas i la defensa 5-1 sobre Mikkel Hansen van servir per mantenir la igualtat a l’inici perquè el primera línia havia fet cinc gols abans de la mitja part –Adrià Figueras quatre des del pivot.
Aleix Gómez des de l’extrem en la primera possessió de la segona meitat va obrir un 2-0 i una finestra d’oportunitat que es va tancar de seguida, amb dues inferioritats de la selecció espanyola. Cada cop que l’equip –amb molts problemes per superar la defensa danesa, tancada al centre– aconseguia acostar-se a dos gols apareixia Hansen meravellant amb el seu talent per resoldre els atacs. Aleix Gómez, a set minuts, de penal, va ajustar el resultat després de quatre intents de situar-se a un gol (21-22) i Sánchez-Migallón va fer després el 22-23, des de mig camp a porteria buida perquè Dinamarca atacava amb set. Hansen de penal i Mensah al límit del passiu a dos minuts van enfonsar la moral de la selecció espanyola (22-25).