Més esport

ATLETISME / EUROPEU BARCELONA 2010

Blanco i la legió francesa

El lloretenc afronta la final d'avui (1/4 de 9) sota pressió i amb la voluntat d'arribar al podi

Els francesos Tahri i Mekhissi són els favorits i portaran el pes de la prova

La final dels 3.000 m obstacles serà aquest vespre (1/4 de 9) un altre dels punts àlgids de la jornada final de l'europeu d'atletisme. L'atleta de Lloret Josep Lluís Blanco (35 anys) hi correrà probablement una de les seves últimes proves d'obstacles en un gran campionat internacional. Ell mateix, però, l'ha batejat com la més important de la seva llarga trajectòria. Mai a la seva vida ha corregut una cursa amb tanta pressió. A les seves cames pesarà el sorprenent subcampionat del 2006 i la presència d'un nombrós contingent d'aficionats que aniran des de Lloret a l'estadi Lluís Companys amb autobusos que el mateix atleta s'ha encarregat de noliejar. També hi serà, lògicament, la seva família i els amics de tota la vida. En aquestes circumstàncies afrontarà una final en què, sobretot, hi ha dos rivals que estan, en principi, un pas més avançats: els francesos Bouabdellah Tahri i Mahiedine Mekhissi-Benabadd. Són els únics europeus capaços de seguir el ritme dels africans en els grans mítings internacionals. Dit això, també és cert que Blanco és el principal candidat, per currículum, estat de forma i marques, a ocupar el tercer lloc del podi, que ja signa abans de començar, tot i que el polonès Tomasz Szymkowiak és un fondista en progressió.

Lemaitre.

Christophe Lemaitre es podria acomiadar avui sortint per la porta gran del campionat que l'ha donat a conèixer. El velocista liderarà l'equip francès en la final dels 4x100 m amb l'objectiu d'embutxacar-se la tercera medalla d'or, un objectiu que té a l'abast, ja que el quartet francès va fer, sense ell, la millor marca en les eliminatòries. En la final, a més, no hi seran els britànics, eliminats ahir al matí
La marató femenina.
.Una fondista més aviat poc coneguda, la lituana Zivile Balciunaite (31 anys), es va coronar campiona de la marató femenina al matí. La prova va estar marcada per la calor sufocant que va fer durant les més de dues hores que van haver de córrer les atletes per carrers de Barcelona. Balciunaite (2h31:14) va deixar enrere la russa Nailia Ilamanova (2h32:15) i la italiana Anna Incerti (2h32.48).
Rubèn Pros.
L'atleta lleidatà i els seus companys dels 4x100 m van aconseguir classificar l'equip per a la final d'avui. El quartet es va aprofitar de la desqualificació de Rússia i va segellar l'accés amb la setena millor marca.

ELS FINALISTES

ATLETA
MARCA 2010
B. Tahri
(FRA)
8:03.72
M. Mekhissi
(FRA)
8:08.82
T. Szymkowiak
(POL)
8:18.23
Josep Lluís Blanco
8:22.00
I. Luchianov
(MÒL)
8:22.21
I. Minxin
(RUS)
8:23.18
A. Paulo
(POR)
8:24.06
Eliseo Martín
8:25.11
A. Farnosov
(RUS)
8:26.21
S. Ulicka
(ALE)
8:26.44
B. Kirstensen
(DIN)
8:28.52
B. Buc
(ESL)
8:36.73

«És la cursa més important de la meva vida»

Blanco, que fa dies que es queixa de la política de promoció de la federació espanyola vers el campionat, no ha parat tampoc de preparar-se per a la seva cita més esperada dels últims anys. «En aquest estadi, als Jocs Olímpics del 1992, és quan vaig decidir jugar al futbol i dedicar-me a l'atletisme», admet l'atleta, que certament era un extrem prometedor en la categoria cadet. «Els entrenaments d'aquests dies han anat molt bé, diria que estic per fer marca personal (8:12.86, però els francesos són els favorits», explica l'atleta, que admet que la final, per tot allò que l'envolta, és la «més important» que ha corregut mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)