Més esport

ATLETISME

BARCELONA 2010

Capacitat d'adaptació

José Ríos i Nacho Cáceres seran els fondistes catalans en una marató que es podria convertir «en una cursa per eliminació» per les condicions de calor i humitat

Si en les maratons dels grans campionats sovintegen les sorpreses, la d'avui en la jornada de cloenda del campionat d'Europa a Barcelona hi ha molts factors que amplifiquen aquesta màxima. I un d'aquests són les condicions meteorològiques. Durant la setmana, els fondistes catalans, José Ríos i Nacho Cáceres, ja han expressat que la calor i la humitat podrien convertir la prova en «una cursa per eliminació». I en aquest sentit, han lamentat que no comenci més aviat i s'hagi programat a les 10.05 h del matí. «S'han passat molt. Ens hi deixarem la salut. Hi pot haver temperatures al voltant de 30 graus i una humitat del 75 i al 80%», va denunciar Cáceres diumenge passat.

Ríos apel·la a la prudència: «Ja hem vist com ha anat la prova femenina. S'haurà de competir amb cap perquè hi ha moltes corredores que han punxat. Penso que no es pot parlar de favorits i que en la cursa hi pot haver molts intercanvis de posicions.» El fondista maresmenc acredita una de les millors marques dels participants (2h07:42), però el registre correspon al 2004 i en l'última temporada i mitja ha hagut de passar un parell de vegades per la sala d'operacions per un problema al maluc i un altre en un dit del peu. «Ha estat un any molt dur i gairebé més des del punt de vista psicològic. No arribo al cent per cent, però crec que tampoc seran necessaris ritmes tan alts com en altres campionats», apunta l'atleta del CA Manresa i a més president del GA Lluïsos. D'entrada, Ríos intentarà lluitar per les places de finalista. El fondista de Viladecans Nacho Cáceres (FC Barcelona) és taxatiu sobre la seva motivació per a aquesta cita: «És la competició més important de la meva vida. Els de la meva generació érem adolescents quan es van disputar els Jocs Olímpics i competir aquí en l'europeu és com un somni.»

Teòricament, el maratonià més fiable de la selecció estatal és el madrileny Chema Martínez, vuitè i primer atleta blanc en el mundial de Berlín. Precisament, aquest factor també podria condicionar el desenvolupament de la cursa. «Quan hi ha africans només som com comparses. Demà [per avui] segur que la cursa estarà més controlada.» En aquest sentit, Martínez no amaga que les seves aspiracions són màximes.

Baldini i competició per equips.

Per palmarès, si s'ha de parlar d'un nom propi aquest és el de l'italià Stefano Baldini, defensor del títol i que ja va ser campió olímpic en els Jocs d'Atenes 2004. El francès d'origen kenyà James Theury; el suís Viktor Rötlin, plata a Göteborg 2006; l'austríac Günter Weidlinger, i qualsevol dels representants portuguesos i italians també s'hauran de tenir en compte. A més de la pugna individual, en la competició també hi haurà classificació per equips.

NOMS PROPIS

ATLETA
MARCA PERSONAL
A. Draczynski
(POL)
2h10:49
N. Cáceres
2h12:40
F. Silva
(POR)
2h12:09
R. Iglesias
2h10:55
P. Villalobos
2h13:33
H. Szost
(POL)
2h10:27
G. Weidlinger
(AUT)
2h10:47
J. Moreira
(POR)
2h13:37
J. Ríos
2h07:42
V. Röthlin
(SUI)
2h07:23
O. Andriani
(ITA)
2h09:07
D. Caimmi
(ITA)
2h08:59
S. Baldini
(ITA)
2h07:22
J. Díaz
2h13:47
J.M. Martínez
2h08:09
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)