Més esport

Dues finals massa cares per a Cabello i Garcia

Alan Cabello topa en les semifinals dels 200 m estils, dominats per Laszlo Cseh

El mateix sostre va tenir Marina Garcia en els 100 m braça, amb una Efimova brillant

Alan Cabello i Marina Garcia van quedar prop d'accedir a les finals dels 200 m estils i els 100m braça, respectivament. L'alellenc del CN Sant Andreu va fer el 12è millor registre de les semifinals, amb 2:01.79, no gaire lluny dels 2:00.96 que fa tres setmanes, en l'estatal d'estiu, li van atorgar la sisena millor marca europea de l'any. De fet, el director tècnic de la federació espanyola de natació, Luis Villanueva, el va repescar per a l'europeu després de deixar-lo fora de la llista inicial a l'abril, tot i quedar a només dues centèsimes de la mínima. La decisió va ser agredolça per a Cabello, ja que se li obrien les portes de la gran cita de l'any però no l'havia preparat de manera específica. A les semifinals hi va accedir després de fer el 10è millor temps de les sèries matinals (2:01.23). L'alellenc no va tenir la sort de coincidir amb l'ídol local, Laszlo Cseh, clar dominador continental dels quatre estils –compagina els rècords dels 200 i els 400 m–, que va fer bons els pronòstics classificant-se per a la final amb el millor temps (1:58.33).

Pel que fa a Garcia, de només 16 anys, va ser la nedadora més jove a entrar entre les 16 semifinalistes dels 100 m braça. La del CE Mediterrani va ser 5a en la seva semifinal, amb 11:09.52, que suposava l'onzè registre global. Tot i millorar respecte al temps del matí (1:09.80), era conscient que passar a la final exigia fer un parell de passes més. Ara, la barcelonina provarà sort en els 200m braça amb l'objectiu principal de continuar aprenent: «L'any passat en el mundial tot era nou per a mi. Ara que sé com funciona el món de la natació d'elit em sento més segura.»

La gran favorita per aconseguir avui el títol dels 100 m braça és la russa Iulia Efimova, que va establir el nou rècord dels campionat en les semifinals (1:06.80).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)