Més esport

NATACIÓ

CAMPIONAT D'EUROPA DE BUDAPEST

El primer tret se'n va a l'aire

Aschwin Wildeboer es queda lluny de la medalla en els 100 m esquena

El vallesà va ser setè en una final dominada per Camille Lacourt

El francès fixa el primer rècord europeu posterior als «banyadors màgics»

«Estic una mica lluny de la meva millor forma», advertia Aschwin Wildeboer després de nedar dilluns les semifinals dels 100 m esquena i obtenir els sisè temps dels participants. Unes vibracions negatives que es van confirmar 24 hores després en la final de la prova, en la qual el del CN Sabadell es va haver de confirmar amb la setena posició. Un resultat gens destacable tractant-se del medallista de bronze en el mundial de Roma 2009, en què només el van superar el japonès Junya Koga i l'alemany Helge Meeuw, ahir absent a la piscina. El registre del vallesà, 54.38, va estar lluny de l'assolit pel nou campió continental, el francès Camille Lacourt, que va tenir el privilegi d'establir el nou rècord continental de la prova en 52.11. Es tracta del primer posterior als banyadors màgics, i rebaixa els anteriors 52.27 que fa un any van conduir Meeuw al subcampionat mundial. D'aquesta manera, Lacourt, que ja havia sorprès en les semifinals fent el rècord dels campionats, emergeix entre els referents europeus en l'estil d'esquena i, per tant, com a nou rival de Wildeboer en les properes grans cites.

Sense prou energia.

Les possibilitats de medalla de Wildeboer es van esfumar en ser el més lent dels finalistes en cobrir els darrers 50 metres. De fet, al pas pel gir, el vallesà ocupava la quarta posició, impulsat per una bona sortida. Al davant tenia Lacourt, que començava a escapar-se en direcció a l'or i el rècord; un altre francès, Jeremy Stravius, i el britànic Liam Tancock, autor de la millor marca europea de l'any. Wildeboer no va poder seguir el ritme capdavanter i, en canvi, es va veure avançat pels perseguidors que el van desplaçar fins al setè lloc. Lacourt, l´únic que va completar la prova per sota dels 53 segons, va treure més d'un d'avantatge a Stravius, plata (53.44), mentre que Tancock es va penjar un bronze força inesperat tenint en compte que havia estat repescat per la baixa d'última hora de l'austríac Markus Rogan.

Torn per als 50 metres.

Sense gaire temps per recuperar forces –tan físiques com anímiques–, Wildeboer afronta avui els 50 m esquena, amb les sèries al matí i les semifinals a la tarda. Una altra oportunitat per reivindicar el seu estatus, tot i que ara és més conscient que marxar de Budapest amb una medalla no serà gens senzill.


El resultat va confirmar les vibracions negatives de les semifinals

Biedermann respon en els 200 m lliure

Després de veure's apartat de l'or dels 400 m lliure per la jove perla de la natació francesa Yannick Agnel, el recordista mundial de la prova, Paul Biedermann, va recuperar l'empenta marcant el millor temps de les semifinals dels 200 m (1:46.88). L'alemany, però, va estar lluny dels 1:42.00 que també acredita com a plusmarca global de la prova. Pel que fa als 50 m papallona femenins, la sueca Theresa Alshammar va mantenir l'hegemonia penjant-se l'or. La britànica Elisabeth Simmonds va obtenir el títol femení dels 200 m esquena, mentre que en els 100 m braça el noruec Dale Oen va arrodonir l'or amb el rècord dels campionats (59.20).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)