Ari i Paula, parella perfecta
Pàdel. En el seu primer curs juntes, la cerebral catalana i la visceral extremenya han superat les expectatives amb sis títols i el Master Final inclòs, i consoliden un projecte de llarga durada
Ara fa tot just un any, Ari Sánchez tancava una etapa de dos cursos al costat de la reconeguda madrilenya Ale Salazar. Totes dues van perdre a Menorca la final del Masters contra Lucía Sainz i Gemma Triay, les millors del 2020 i que també havien anunciat la seva separació. Triay i Salazar unirien posteriorment els seus destins per convertir-se aquest curs en les números 1 del pàdel mundial amb vuit títols, èxit que, certament i malgrat uns inicis dubitatius, es veia venir atesa la qualitat i agressivitat de totes dues. El panorama, des del punt de vista de la reusenca Màgic Sánchez no era precisament el més encoratjador. Però la conjunció accelerada amb l’explosiva extremenya Paula Josemaría va donar de seguida els seus fruits, i diumenge al Madrid Arena es van coronar com les mestres del pàdel mundial. De fet, amb sis títols en un curs en deu finals i a pesar de no haver jugat dos tornejos –València per covid-19 de Josemaría i Menorca per lesió de Sánchez a l’adductor–, la del Baix Camp tanca el seu millor exercici de sempre revertint el que semblava una situació d’entrada negativa quan Salazar li va comunicar que no continuaria amb ella. Sánchez i Josemaría s’han consolidat com la segona millor parella del món i poden continuar progressant perquè tenen marge de millora. “El millor que tenim és que podem millorar molt totes dues”, verbalitza la catalana. Tant per la seva joventut –Ari té 24 anys i Paula en té 25– com pel talent i per la seva complementarietat. Josemaría és esquerrana i Sánchez és dretana, la unió perfecta per al món del pàdel perquè el centre sempre està cobert per una jugadora que entra a l’atac, la volea i la sortida de paret amb la dreta. També generen sinergia quant al caràcter, amb el joc més cerebral i genial de la catalana i la visceralitat i potència en l’esmaixada per tres de l’extremenya. Han après, a més, a patir, aixecant marcadors impossibles quan jugaven amb el vent en contra i han sabut posar-se la granota de treball. El tècnic argentí Miguel Sciorilli, mestre també en la matèria, ha sabut conjugar dos actius per formar una parella de potencial infinit.
LA PROTAGONISTA
LA DADA
Tres títols seguits de les jugadores catalanes
En les tres darreres finals del Master hi ha hagut catalanes. Enguany a l’altre costat hi havia la barcelonina Lucía Sainz amb Marta Marrero, catalana d’adopció de fa anys. L’any passat, Lucía, campiona amb Triay, i Ari, subcampiona amb Salazar, també la van jugar, i el 2019 al Sant Jordi, Ari, amb Salazar, es va convertir en la mestra més jove de la història. La reusenca havia jugat una altra final el 2017 amb Marta Ortega de parella; derrota contra les Sánchez Alayeto. I Sainz, també amb Ortega, havien perdut la final del 2014 contra les bessones Sánchez Alayeto.