Tennis

Keys intimida Badosa

Tennis. Obert d’Austràlia. La potència de la nord-americana i la pressió en les restades posen fi al camí de l’empordanesa en els vuitens. Shapovalov fa fora Zverev i jugarà contra Nadal

La potència descomunal de la retornada nord-americana de 26 anys Madison Keys (51a), subcampiona de l’obert dels EUA el 2017, que l’any passat va estar desapareguda –onze triomfs en tot el curs i ara ja n’acumula nou i un títol a Adelaida–, va desfer les il·lusions de l’empordanesa Paula Badosa (8) en els vuitens de l’obert d’Austràlia: 6-3 i 6-1 en un monòleg de 69 minuts. La derrota posa fi a una ratxa de vuit triomfs seguits de la catalana, campiona a Sydney i que havia il·lusionat. Keys, que jugarà contra la txeca Barbora Krejcikova (4), botxí de la bielorussa Victoria Azarenka (24) per un doble 6-2, va sortir molt mentalitzada, a cremar-ho tot, i va completar un primer set impecable amb cops potents i enverinats, ben pocs errors i sense donar cap ritme a la de Begur. Amb 3-0 i un trencament en contra, Badosa va aconseguir al servei el seu primer joc, tot i cometre tres dobles faltes –10 en total–, molt pressionada per les restades de Keys i conscient del suïcidi que suposava jugar amb tants segons (3-1). La dinàmica va prosseguir, desbordada, ja en va fer prou guanyant tres jocs (5-3). Amb un servei amb efecte incòmode perquè la pilota botava molt amunt, Keys no va concedir cap oportunitat de break i va tancar el parcial amb 16 cops guanyadors. La dreta feia por i també treia rèdit del revés a dues mans paral·lel.

Badosa va salvar quatre pilotes de break tot just en el primer joc del segon acte, però va sucumbir a la cinquena. No obstant això, més alliberada i jugant amb més profunditat, va replicar amb un esperançador contrabreak en la seva primera oportunitat (1-1). Però Keys, indestructible, va perseverar amb un altre trencament (2-1) i va confirmar l’avantatge amb el servei (3-1). Per acabar d’agreujar la situació, la nord-americana va segellar una altra ruptura, en un joc en què Badosa va cometre la seva enèsima doble falta (4-1) i Keys va tancar el partit en la seva primera oportunitat per un eloqüent 6-1.

Ashleigh Barty (1), per la seva banda, va barrar amb autoritat el pas a la nord-americana Amanda Anisimova –6-4 i 6-3– i se les haurà amb la nord-americana Jana Pegula (21), que va vèncer contra pronòstic la grega Maria Sakkari (5) per 7-6 (0) i 6-3. Barty lluitarà contra la sequera gairebé endèmica del tennis australià en el seu torneig.

Nadal: 14ns quarts

Rafa Nadal (6), de 35 anys, va guanyar el duel d’esquerrans contra el francès Adrian Mannarino, de 33 i 69è de l’ATP, per 7-6 (14), 6-2 i 6-2 en dues hores i 40 minuts i s’ha plantat per catorzena vegada als quarts –73 triomfs–, igualant el registre del tennista local John Newcombe i vorejant el rècord de Roger Federer (15). El manacorí va salvar quatre pilotes de set en el primer parcial, en què no va estar gens fi amb la dreta. Tot seguit, Mannarino, que venia de batre el potent rus Aslan Karatsev, va tenir problemes físics i es va enfonsar. Nadal se les haurà amb el canadenc Denis Shapovalov (15), que va esmicolar els objectius de l’alemany Alexander Zverev (3) per 6-3, 7-6 (5) i 6-3 i va protagonitzar la sorpresa relativa del dia. Domina el cara a cara per 3-1.

En un altre dels duels disputats del quadre masculí, el francès Gael Monfils va derrotar el serbi Miomir Kecmanovic –l’home que s’hauria d’haver enfrontat a Novak Djokovic en el primer partit– per 7-5, 7-6 (4) i 6-3 i tindrà com a rival l’italià Matteo Berrettini (7), que va eliminar l’asturià Pablo Carreño (19) per 7-5, 7-6 i 6-4.

GRANOLLERS, OK; BOLSOVA, KO

L’única basa del tennis català a Melbourne se centra ara en el barceloní Marcel Granollers, que, al costat de l’argentí Horacio Zeballos (3), ha arribat als quarts de final superant els valencians Andújar-Martínez per un doble 7-5. Els seus rivals seran l’australià Peers i l’eslovac Polasek (5). Malauradament, la palafrugellenca Aliona Bolsova i la noruega Ulrikke Eikeri van quedar eliminades en els vuitens de final contra la kazakha Danilina i la brasilera Haddad per 3-6, 6-4 i 7-6 (5) en un partit extremadament igualat.

ELS PROTAGONISTES

Ella ha jugat molt agressiva, servint i restant molt bé durant tot el partit. M’ha costat molt contrarestar-la. Ara toca descansar

LA DADA

El balanç de la gira és positiu. Marxo amb un títol a Sydney, soc top 10 i el meu nivell està pujant
Paula Badosa

CENSURA PEL TEMA PENG SHUAI

En quarts tots els partits són difícils i Shapovalov és un jugador complicat de frenar quan està bé. Serà un repte
Rafa Nadal
26
cops guanyadors
va connectar Keys per 10 de Badosa, que va fer dos errors més (20 per 18).
Els organitzadors van justificar ahir la censura a espectadors que es preguntaven en un missatge imprès a les seves samarretes on és la tennista xinesa Peng Shuai.L’ organització diu que la seguretat de la tennista xinesa, desapareguda després de denunciar abusos d’un exviceprimer ministre és la seva “preocupació primària” després que es difongués a les xarxes un vídeo de dissabte en què un vigilant de seguretat confiscava a espectadors samarretes i una pancarta on es legia: “On és Peng Shuai?”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)