Esports de muntanya

La Generació Z entra en acció

Jaume Pueyo (Badalona, 2001) és la gran esperança blanca de l’esquí de fons català. És el més jove de la delegació espanyola i debuta aquest matí (9 h) en la modalitat d’esprint contra els representants de les grans potències mundials, començant per Noruega i acabant pels Estats Units.

Els seus pares van anar a viure a la Seu d’Urgell i, després de les seves primeres pràctiques, va acabar com a integrant del Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya (Cefuc), entitat històrica que va tenir entre els seus integrants Jordi Ribó, olímpic quatre vegades, i Laura Orgué, 10a en els 30 km dels Jocs de Sotxi.

El jove esquiador admet, amb tot, que durant l’hivern, entre la competició i els entrenaments, passa tota la temporada al centre d’Europa. “Quan soc més temps a la Seu és a l’estiu, entrenant-me amb esquís de rodes, amb bicicleta i al gimnàs.” El jove esportista diu que ara dedica tot el seu temps a l’esquí de fons. “M’hi guanyo la vida: sempre has d’estar buscant els llocs amb neu, i això comporta passar molt temps fora de casa.” La copa d’Europa ha estat aquesta temporada el seu hàbitat natural. Un quart lloc i un vuitè li van garantir la plaça. El primer objectiu en la prova dels esprints d’avui és superar les eliminatòries i plantar-se als quarts de final. “Fa setmanes que m’estic preparant exclusivament per als Jocs. Si no cregués que puc fer un bon resultat, em quedaria a casa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)