Esports de muntanya

Oriol Cardona i Oihana Kortazar guanyen la XV Olla de Núria

El banyolí Oriol Cardona i la basca Oihana Kortazar han estat els vencedors de la XV Olla de Núria, prova emblemàtica amb un recorregut de 21,5 quilòmetres, un desnivell positiu de 1900 metres i més d’un 70 per cent del traçat per damunt dels 2700 metres, amb sortida i arribada a l’esplanada del Santuari de Núria. Tots dos han marcat diferències de bon començament i han creuat primers el pic del Puigmal. Cardona, que tenia enganxat el júnior Iu Net Puig al Puigmal, que feia un recorregut diferent i més curt –ha estat el vencedor de l’Olla júnior–, ha fet valer la seva condició de favorit i ha fet un temps de 2h12:37. És el tercer títol de Cardona (2018, 2019, 2022), que va ser tercer en l’edició del 2017i que es va perdre la cursa de l’any passat per problemes físics. El campió d’Europa d’esprint, ha constatat l’estat de forma que ja va apuntar guanyant la Zegama i ha exercit un domini absolut. “Els bascos tenen la Zegama i nosaltres tenim l’Olla”, ha sentenciat Cardona: “Venia amb moltes ganes i he sortit a un bon ritme, tot i que sabia que fer el rècord era molt difícil”. el millor temps de la història el va signar el noruec Stian Argenmund amb 2h04:06. Sigui com vulgui, el podi masculí l’han completat l’alacantí Antonio Martínez (2h17:58), que ha progressat en el tram final amb una bona estratègia en el seu debut en l’Olla. Tercer ha estat el castellonenc Ricardo Cherta (2h21:09), completant el podi dels Països Catalans.

Tercera l’any passat en l’Olla més ràpida de la història farcida d’estrelles, en què tant el vencedor com la vencedora van esmicolar els rècords anteriors, la veterana Kortazar –vuitena en la recent Zegama–ha creuat la meta amb un registre de 2h42:11. La jove basca de 20 anys i natural d’Oñati Malen Osa –2a amb 2h45:14–, però, li ha presentat una dura batalla i l’ha obligat al màxim esforç. Era segona a 1:45 al Puigmal, en el coll de Finestrelles s’ha situat a1:30 i més endavant s’ha arribat a posar a 20 segons, veient de ben a prop a la posterior campiona. Però Kortazar, veterana, ha aguantat l’embranzida i ha entrat amb un marge prou ampli. El podi l’ha completat la reusenca Núria Gil amb 2h48:44.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)