Patinatge

Un any sense Ramon Basiana

Patinatge. Avui es compleix el primer aniversari de la mort del president de la Federació Catalana de Patinatge, directiu totèmic de la Catalunya moderna, que va liderar el reconeixement de la selecció i els WRG Barcelona 2019

Avui fa un any que va morir als 63 anys el president de la Federació Catalana de Patinatge Ramon Basiana (Manresa 1957). Una llarga malaltia va posar punt final, a la Vall d’en Bas, i quan estava rodejat de família i amics, a la vida d’un directiu esportiu totèmic en la Catalunya moderna de les dues últimes dècades. Basiana havia estat proclamat candidat provisional a les eleccions de la federació catalana i aspirava a la reelecció després d’aver accedit al càrrec per primera vegada l’any 2002. El seu relleu l’ha agafat Benjamí Pons, que formava part de l’equip de Basiana.

El manresà va liderar el procés de reconeixement de la selecció catalana d’hoquei sobre patins, posteriorment revocat per les pressions del govern espanyol. De tarannà positivista, posteriorment al cop rebut per part de la FIRS, va liderar una alternativa imaginativa i va promoure l’acord entre la FCP i la Confederació Sud-americana del Patí (CSP), que va culminar en l’organització de la copa Amèrica a Vic l’any 2010. Basiana també va exercir d’actiu fonamental en la implantació dels World Roller Games, dels quals va ser l’ideòleg defensant una proposta de la federació catalana. La segona edició del mundial de mundials del patinatge es va fer el 2019 a Barcelona i el va poder viure amb emoció i satisfacció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)