Tennis

Kasatkina torna a barrar el pas a Paula Badosa

Tennis. WTA. Malgrat la derrota en la semifinal de San José, la catalana ascendirà una posició i arriba a Toronto com a número tres del món

Paula Badosa (2) va ensopegar en la mateixa pedra i va caure derrotada davant la russa Daria Kasatkina (7), la número 12 del món, per 6-2 i 6-4, en la semifinal del WTA 500 de San José (Califòrnia). L’empordanesa, que no jugava unes semifinals des de l’abril a Stuttgart, va ser superada per l’empenta de la russa en el primer set, que li va trencar dues vegades el servei i no li va concedir cap oportunitat. Kasatkina, jugadora de dreta potent, ja havia barrat el pas de l’empordanesa en el WTA 1000 de Roma i domina per 2-1 el cara a cara entre totes dues. En el segon set, les dues jugadores van tenir problemes per mantenir el servei, i en l’últim joc Paula Badosa va desaprofitar tres ocasions per fer un break i va acabar perdent en 1h22. La rival de Daria Kasatkina en la final del torneig californià, que s’haurà jugat aquesta matinada, és la nord-americana Shelby Rogers, que va donar la sorpresa i va derrotar per 6-3 i 6-4 la russa Veronika Kudermetova (8).

Sigui com sigui, Badosa, que ha guanyat dos partits a San José –a la desconeguda Mandlik i a la reputada Gauff– i que no jugava des de Wimbledon, ascendirà una posició en el rànquing mundial i se situarà tercera malgrat haver caigut en la semifinal, una posició que ja havia ocupat aquest curs, en el qual es va enlairar fins al segon lloc.

El pròxim repte abans de l’obert dels Estats Units és aquesta setmana el WTA 1000 del Canadà, que es juga a Toronto –els homes juguen a Mont-real–. Badosa és la cap de sèrie número 4. Està exempta en la primera eliminatòria i arrencarà, probablement dimecres, contra la vencedora del partit entre la kazakh Putintseva (42a) i la canadenca Sebov (296a). Es trobaria en unes hipotètiques semifinals l’estoniana Annet Kontaveit (2). La primera favorita és la polonesa Iga Swiatek (1).

LA DADA

La catalana no jugava unes semifinals des del mes d’abril a Stuttgart
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)