Coll s’ageganta en els 200 estils i Belmonte decep
Natació.El tarragoní competirà avui en la final de l’europeu amb la sisena marca, mentre que la badalonina, onzena, queda exclosa en els 200 papallona, la seva prova de capçalera
Carles Coll (CN Sabadell) va confirmar ahir a la sessió de tarda al majestuós fòrum itàlic les bones sensacions que havia transmès en les sèries matinals, en les quals havia establert el segon millor registre –2:00.56–, i es va assegurar amb brillantor un bitllet per a la final d’avui (Teledeporte, 18.37 h) dels 200 metres estils de l’europeu de Roma amb un registre d’1:59.66 que li va permetre acabar cinquè la primera semifinal, de gran nivell i resolta en un final frenètic. El tarragoní, que en el carrer quatre va tenir la referència dels millors, baixa per primera vegada dels dos minuts i accedeix a la cursa dels elegits amb la sisena millor marca i tota la il·lusió del món en un europeu que mai no oblidarà. La segona semifinal va ser força més lenta i només el va superar el vencedor, el portuguès Gabriel José Lopes (1:58.77), el més ràpid també en les sèries i que s’entreveu com el gran favorit a l’or.
L’altra cara de la moneda pel que fa a la participació catalana és la decepció de la badalonina Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta), que al matí ja va patir en les sèries dels 200 papallona –2:16.75– i que en la semifinal va corroborat les dificultats. Belmonte, que al novembre farà 32 anys, va ser cinquena de la primera semifinal (2:14.01) i onzena en el còmput global, a 3.16 de la classificació. La campiona del món, olímpica i europea va claudicar, doncs, en la seva prova de capçalera. La debutant Júlia Pujadas (CN Sant Andreu), per la seva banda, va seguir acumulant experiència tot i que tampoc no va poder accedir a la final. La catalana va segellar un registre de 2:12.49 –sisena en la segona sèrie– i va acabar desena, una gran actuació en la seva primera presa de contacte: “Es una marca que feia temps que no aconseguia i també feia molt de temps que no gaudia tant.” Pujadas ha superat els trastorns d’anorèxia que va patir en la preparació de Tòquio.
Doblets en les finals
Els 200 papallona masculins van viure un doblet hongarès, amb la victòria abassegadora de Kristof Milak –or a Tòquio–i la plata de Richard Marton. També van signar el doblet els italians en els 50 braça, amb Nicolo Martinenghi (26.33) dominador absolut perseguint el rècord mundial d’Adam Peaty (25.95) i Simone Cerasuolo, segon.
A pesar dels seus 29 anys, la sueca Sarah Sjoestroem desafia el pas del temps i continua sent la reina de la velocitat pura en els 50 m lliures, cursa en la qual va marcar diferències. Aconsegueix el seu 27è or en una gran campionat internacional i la 86a medalla.
Els 200 estils femenins van viure la caiguda de la mítica hongaresa Katika Hoszzu, ensorrada de bon inici i última en la final, que es va endur la israeliana Anastasya Gorbenko, que reté el títol conquerit l’any passat a Budapest.
Emotiu títol ucraïnès
L’ucraïnès Mikhailo Romantxuk va fer saltar la banca en uns vibrants i emotius 1.500 lliures en què va esbravar la sortida efervescent de l’italià Gregorio Paltrinieri, que va nedar a ritme de rècord d’Europa durant 500 metres. Després, però, no va tenir esma per replicar l’atac del campió, que es va imposar amb 14:36.10, rècord d’Ucraïna i marca personal. El granadí Carlos Garach va ser sisè.
VALL, FORA EN ELS 50 BRAÇA
En les sèries matinals, va quedar eliminada en la cursa dels 50 m braça Jessica Vall (CN Sant Andreu), novena i última de la seva sèrie amb 32.00 i 22a posició en el còmput global. Tampoc no va poder accedir a la semifinal en la cursa dels 50 lliures Carles Coll, que va acabar tercer de la seva sèrie i 31è en el global amb 22.67. El mallorquí Sergio de Celis (CN Sabadell) va ser 25è: 22.55.Notícies relacionades
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024