Atletisme

L’atleta bielorussa que va desertar a Tòquio 2020 ja té la nacionalitat polonesa

Krystsina Tsimanouskaya ho ha fet públic a les xarxes socials

L’atleta bielorussa Krystsina Tsimanouskaya, que va demanar asil a Polònia durant la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ja ha aconseguit la ciutadania polonesa. La mateixa esportista ho ha difós a través de les xarxes socials. En el comunicat afirma que està disposada a donar el cent per cent del seu potencial i recorda: “Encara que pugi al podi com a polonesa, que tots sàpiguen que les medalles seran per a tots els bielorussos i per la nostra llibertat”. En la foto que acompanya el comunicat la velocista exhibeix el document que certifica la seva nova nacionalitat amb datat el 28 de juny i conclou el seu text amb: “Visca Bielorússia! Gràcies, Polònia!”.

L’especialista de 400 m, de 25 anys, fa gairebé un any es va convertir en un símbol de la dissidència democràtica del seu país en desafiar les autoritats de la seva Bielorússia natal amb la seva deserció en plens Jocs Olímpics. Va explicar que tenia por per la seva vida després de rebre pressions polítiques i amenaces per negar-se a participar en proves per a les quals no estava entrenada. Es va negar a pujar a un avió per tornar a Bielorússia i va demanar asil a Polònia.

L’atleta es va instal·lar amb Arseny Zdanevich, el seu entrenador i també marit, a Polònia, on va obtenir el patrocini d’un important club esportiu i planeja obrir un gimnàs on entrenar compatriotes que, com ella, hagin optat per l’exili.

Tsimanouskaya encara no pot representar Polònia en competicions internacionals ja que encara no ha obtingut la necessària aprovació de la federació internacional. La seva intenció és participar en els Jocs de París el 2024 amb la selecció polonesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)