Més esport

La 12a Extreme Barcelona, aquest cap de setmana al Parc del Fòrum

La dotzena edició de l’Extreme Barcelona, que se celebrarà al Parc del Fòrum del 16 al 18 de setembre, tindrà com a principals novetats la disputa per primera vegada d’una competició d’escalada esportiva, i l’entrada lliure i gratuïta per a tots els assistents.

“Els esports urbans són esports de carrer, d’aquí l’aposta per obrir l’Extreme Barcelona a tothom. És important treballar la base perquè, a poc a poc, puguin ser l’alternativa a la pilota de bàsquet o de futbol”, ha afirmat el director del certamen, Víctor Casanovas, en la presentació celebrada aquest dijous al matí al Parc del Fòrum.

Aquest any l’Extreme Barcelona acollirà quatre competicions olímpiques, el BMX, l’skateboarding, el bàsquet 3x3, l’escalada esportiva (búlder), i una que serà olímpica a París 2024, el breaking, a més de l’scooter. De totes elles, el BMX masculí i femení atorgaran punts classificatoris per a la propera cita olímpica.

Casanovas va destacar el retorn a la plena capacitat d’aforament després de dos anys a un esdeveniment que va qualificar de “referent a la ciutat de Barcelona, a Catalunya i en l’àmbit internacional” per la presència de més de 400 esportistes procedents de més de 30 països diferents.

Per la seva banda, el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, va subratllar que l’esdeveniment d’aquest cap de setmana culmina un procés de cinc proves classificatòries realitzades en diferents punts de Catalunya i va emfatitzar el valor de “connectar als esportistes amb esdeveniments consolidats” com a est.

“Fa dotze anys era impensable que l’skateboarding seria un esport olímpic o que reuniríem a Barcelona campions del món d’esports urbans”, va reflexionar el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Vaig escudar.

El representant municipal també va destacar que “els esports urbans no entenen de gènere i cada vegada hi ha més dones competint”, així com el valor de “obrir el Parc del Fòrum a la ciutat com un punt de trobada” esdeveniments com a est, “per a tots els públics”.

L’Extreme Barcelona comptarà amb una variada oferta cultural, amb concerts i la creació d’obres en viu per part de grafiters, i d’oci per a tots els públics. Per exemple, hi haurà parcs per patinar i un rocòdrom d’accés lliure.

Així mateix, la competició es concentrarà en dues instal·lacions principals situades en el Parc del Fòrum: el Central Park, seu de les competicions de BMX i scooter, i l’Street Plaza, un circuit més tècnic que acollirà l’skateboarding, el BMX street i l’scooter street.

L’acte també va comptar amb la presència del campió mundial de scooter park, Jordan Clark, el diploma olímpic en la modalitat de skateboarding, Angelo Car, i la monopatinadora Daniela Terol, la guanyadora més jove en la història de l’Extreme Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)