Més esport

Thomas Bach defensa la presència de dirigents russos i bielorussos a l’assemblea de l’ACNO

El president del COI diu que la guerra no la van iniciar ni el poble rus, ni els esportistes russos, ni els membres del Comitè Olímpic Rus

“Aquesta guerra no la van començar ni el poble rus, ni els esportistes russos, ni el Comitè Olímpic Rus ni els membres del COI a Rússia. Només es pot imposar sancions als que són responsables d’alguna cosa”. Amb aquest argument ha defensat el president del Comitè Olímpic Internacional, l’alemany Thomas Bach, la presència dels dirigents olímpics de Rússia i Bielorússia a l’assemblea de l’Associació de Comitès Olímpics Nacionals (ACNO) que ha començat a Seül.

Diversos assistents han lamentat haver de compartir escenari amb els representants russos i bielorussos, mentre que els ucraïnesos han de seguir els debats de manera telemàtica, des del país envaït. “Hauria de ser al revés” ha afirmat el president del comitè danès, Hans Natorp. Thomas Bach li ha demanat que respectes la postura de la majoria. La delegació de Letònia no ha assistit a aquesta primera jornada, com ja va avisar en cas que Rússia fos present. Han estat 187 els comitès reunits al centre de convencions de Seül, dels 204 que formen ACNO.

El màxim dirigent olímpic ha justificat en canvi les sancions als esportistes russos, que no poden competir o ho han de fer sense els seus símbols nacionals, basant-se que la mesura és de protecció per a ells, davant l’amenaça de tercers països de no deixar-los competir o negar-los visats d’entrada. Però el COI la va prendre, ha dit “amb el cor abatut”, davant del que considera una cruïlla “sense sortida”. “En interès de tots, ens resistirem amb fermesa a qualsevol politització de l’esport” ha afegit Thomas Bach.

El president del COI també ha parlat de la crisi financera i la creixent inflació a bona part del planeta i ha animat els comitès nacionals a revisar la seva agenda d’activitats “i decidir quines competicions i quines reunions són realment necessàries, atesa la situació precària que afronta l’economia mundial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)