Més esport

La UFEC celebra el suport del govern espanyol a les seleccions autonòmiques

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) celebra que el govern espanyol doni suport a què les seleccions autonòmiques puguin competir de manera internacional en més modalitats, mitjançant l’esmena a la Llei de l’Esport. Davant l’acció i èxit aconseguit pel govern basc, el president de la UFEC, Gerard Esteva, recorda que el govern català no va accedir a què el reconeixement de les seleccions catalanes fos un tema prioritari a la taula de diàleg. “En el context actual, insistim en què la legalitat de les seleccions catalanes esdevingui una prioritat també pel govern de Catalunya”, explica Esteva.

Actualment a Catalunya hi ha catorze seleccions de federacions esportives que estan reconegudes per competir a nivell internacional. La UFEC valora positivament el reconeixement de les modalitats basques amb “arrelament” [pilota basca i surf], però Esteva matisa: “No veiem la raó perquè algunes poden comptar amb el suport i reconeixement i d’altres no. La fita de la UFEC és aconseguir el reconeixement a les 71 federacions.”

La UFEC acaba de clausurar la II Setmana de l’Esport Català, esdeveniment en què, durant deu dies, les comarques gironines han estat l’escenari de competicions esportives internacionals amb les seleccions catalanes de més de 30 esports. “Mitjançant esdeveniments com aquest, ens impliquem amb els valors de l’esport, amb la llengua, amb la salut i, sobretot, en el reconeixement internacional de les nostres seleccions”, explica Esteva. I sentencia: “Al nostre país comptem amb el nivell esportiu i la capacitat organitzativa perquè les seleccions catalanes de totes les federacions puguin competir internacionalment, i això ha de ser una realitat també a nivell legal.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)