L’Atlètic Terrassa afronta el repte europeu
Hoquei herba. L’equip català jugarà demà els quarts de final de l’EHL, la màxima competició europea, contra el Gantoise belga (18 h)
L’Atlètic Terrassa s’enfronta demà al potent Gantoise belga (18 h) en els quarts de final de l’EHL, la màxima competició continental, a la qual ha accedit en qualitat de campió de lliga després de superar el RC Polo en la final del curs passat. El Gantoise és tercer en la potent lliga belga i serà un rival d’alta dificultat per al conjunt de Can Salas, l’únic equip català que ha accedit a la final a vuit que es juga al Wagener Stadion d’Amsterdam (Països Baixos) fins dilluns vinent. El Club Egara i el RC Polo van quedar fora en les eliminatòries anteriors. En el cas de superar aquesta eliminatòria, el seu rival en les semifinals seria el guanyador de l’enfrontament entre els equips alemanys de l’Hamburger i el Rot-Weiss Colònia. A l’altra banda del grup, els enfrontaments de quarts de final enfrontaran per una part als neerlandesos del Bloemendaal i els alemanys del Harvestehuder i per l’altra el Pinoké neerlandès i el Racing Club de Brussel·les belga. L’Atlètic Terrassa arriba a la cita motivat i esperonat després de perdre la final de la copa fa dues setmanes davant del Club de Campo en els shoot outs i no poder revalidar el títol. Ara se centra en la competició europea i en la lliga, en la qual és el vigent campió. També es juga la EHL femenina, sense cap club català i amb la presencia del Sanse Complutense i el Club de Campo madrilenys, campió i subcampió de lliga.
Èxits catalans
La participació catalana del 2022 a Europa va obtenir dos grans èxits. El júnior va guanyar el bronze en l’EHL femenina superant precisament al Gantoise, mentre que l’Egara va guanyar a casa la segona màxima competició, l’EHL Cup. Aquest curs, l’Atlètic Terrassa és l’únic equip català que ha accedit a les competicions europees.
LA DADA
Un clàssic a Europa
L’Atlètic ha participat en 11 de les 14 edicions des de la creació de l’EHL l’any 2007. Amb el canvi de format, la competició va esdevenir molt més complicada i d’entre totes les participacions, destaquen per sobre de la resta dues edicions molt especials. La del 2015/16, on l’Atlètic va aconseguir plantar-se en la final a quatre jugada a Barcelona i la del 2020/21, en què es va guanyar la primera medalla de plata en l’EHL amb un equip format íntegrament a la casa. L’any passat va caure en els vuitens de final. El Club de Campo va ser subcampió el 2011. En el període anterior, amb la denominació de copa d’Europa tradicional i iniciada en el curs 1973/74, l’Atlètic Terrassa va ser campió el 1985 i el 1998 i també va ser set vegades finalista. El RC Polo, per la seva banda, va guanyar el títol europeu el 2004 a Barcelona i va jugar la final els anys 1979 i 2004. Un altre club català, l’Egara, va arribar a les finals del 1993 i el 1999, aquesta darrera jugada a Terrassa.