Tennis

Primer tast d’Alcaraz

Tennis. Barcelona Open Banc Sabadell. El murcià comença la defensa del títol atropellant el portuguès Borges i se cita amb Bautista

L’ebullició pel debut prematur de Carlos Alcaraz, que en principi havia de jugar avui, es va viure ahir al RCT Barcelona-1899, un dimarts especial marcat per la presència a la central Rafa Nadal del vigent campió del Barcelona Open Banc Sabadell, el principal reclam del cartell al costat de Stefanos Tsitsipas, que avui entra en acció contra l’argentí Pedro Cachín, i en absència de Nadal per lesió.

Alcaraz (1) no va decebre en el seu primer partit de la gira europea de terra i va debutar en els setzens amb un triomf consumat en només 63 minuts per 6-3 i 6-1 contra el portuguès de 26 anys i 79è de l’ATP, Nuno Borges. El campió i màxim favorit jugarà els vuitens contra el castellonenc Roberto Bautista (13), que va esbandir el valencià Bernabé Zapata per 6-2 i 6-2. Alcaraz va oferir un primer tast de la seva qualitat, amb un ritme de bola inassumible per al seu rival i algunes deixades marca de la casa des del fons de la pista contradient els cànons.

També va entrar en acció el noruec Casper Ruud (3), un jugador sobri de gran reputació; però, evidentment, de menor seguiment entre el públic. El doble finalista de gran eslam es va estrenar amb un triomf en els setzens –els caps de sèrie n’estan exempts en la primera eliminatòria– contra el nord-americà de 20 anys Ben Shelton per 6-2 i 7-6 (1). La sorpresa del dia la va protagonitzat el finlandès Emil Ruusuvuori (40è), que va fer fora el nord-americà Frances Tiafoe (5) per 6-4, 6-7 (3) i 6-4. Ruusuvuori jugarà els vuitens contra el malagueny Alejandro Davidovich.

Derrota de Ramos

A la pista Andrés Gimeno, la que els jugadors del club barceloní sempre veuen amb bons ulls pel caliu que s’hi genera, l’únic català en el quadre individual, el mataroní Albert Ramos (58è de l’ATP), va perdre per 6-3, 1-6 i 6-4 en dues hores contra l’equatorià Emilio Gómez –el fill del mític bicampió a Barcelona, Andrés Gómez– en els 32ns. Ramos va reaccionar prou bé en el segon set però no va tenir continuïtat en el primer enfrontament entre tots dos tennistes. Gómez jugarà contra el búlgar Grigor Dimitrov (11). Ramos va consumar sis estèrils trencaments (6/9) perquè la seva debilitat amb el servei –un 48% de primers– el va hipotecar amb sis breaks en contra.

L’argentí Diego Schwartzman es va desfer del xinès Yibing Wu per 6-2 i 6-2. Se les haurà en setzens contra l’italià Jannik Sinner (4), un altre dels homes forts. Schwartzman és perillós: va ser vuitè de l’ATP el 2020. Fernando Verdasco, per la seva banda, es va acomiadar per la via ràpida en caure per un doble 6-1 contra l’italià Francesco Passaro. Campió del torneig el 2010, que arribava convidat per l’organització amb 39 anys i 244è de la classificació ATP i que continua sense aixecar el cap.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)