Plata de llei a Flensburg
Handbol. El Fraikin BM Granollers topa amb el mur del Füchse de Berlín, però celebra el subcampionat de la lliga europea amb l’afició en un curs en què ha superat de molt les expectatives
Füchse Berlín 36 BM Granollers 31
FÜCHSE BERLÍN:Milosavljev; Wiede (6), Andersson (8), Lindberg (6, 3 p.), Gidsel (5), Kopljar, Marsenic (5) –set inicial–; Kireev (p.s.), Darj (1), Holm (2), Lichtlein, Freihöfer, Langhoff, Vujovic (2) i Weber (2).FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel; Yusuf (2), Torriani (3), Gurri (3), Salinas (7), Franco (4), García (7) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Romero (1), Rey (2), Reguart, De Sande, Amigó, Guijarro (1 p.), Castillo i Roca (1).PARCIALS:2-1, 3-2, 4-6, 8-9, 13-10, 16-12; 21-14, 25-16, 27-20, 31-23, 34-27 i 36-31.ÀRBITRES:Madsen i Mortensen. Exclusions: Darj (26’) i Kopljar (31’), per part del Füchse; i Amigó (6’), Gurri (21’), Yusuf (22’) i Rey (28’), per part del Granollers.PÚBLIC:Uns 6.000 espectadors al Flens-Arena.Mai un subcampionat en una final europea s’havia celebrat tant com el del Fraikin BM Granollers a Flensburg. El miracle europeu de l’equip vallesà va topar amb el mur de la realitat del Füchse de Berlín, un conjunt amb potencial per estar entre els millors de la Champions i que es va fer clarament mereixedor del màxim guardó. Conscients que l’equip havia superat amb escreix les expectatives europees, la plantilla va celebrar la medalla de plata amb una comunió perfecta amb els 200 aficionats desplaçats a Flensburg i amb els gairebé 2.000 que van seguir el partit a través de la pantalla gegant del Palau d’Esports de Granollers. El conjunt d’Antonio Rama va resistir 20 minuts (8-9), però la solidesa defensiva del rival i el talent de la seva primera línia van començar a marcar diferències abans del descans (16-12). Després de la represa, el Füchse va elevar el llistó i va enfilar el camí del títol amb una màxima renda de nou gols (25-16). El Granollers, però, no va abaixar mai els braços fins al 36-31 final.
En la posada en escena, Rama va apostar per Jan Gurri en el set inicial per contribuir en tasques defensives i intentar frenar la creació de joc de Mathias Gidsel. En atac, el Granollers tenia problemes per superar les dues torres de la muralla berlinesa, Kopljar (2,10 m) i Marsenic (2,02 m), en un inici de partit marcat per les defenses. El Füchse va colpejar primer (3-1), però els jugadors de la primera línia vallesana, el veterà Antonio García i els joves Faruk Yusuf i Gurri, van deixar anar el braç per capgirar el resultat (4-6). L’equip germànic va reaccionar després d’un temps mort. Gidsel i l’exblaugrana Lasse Andersson van començar a exhibir els seus recursos ofensius i van aprofitar dues exclusions consecutives dels catalans –Gurri (21’) i Yusuf (22’)– per prendre embranzida i obrir forat en el marcador (13-9). Esteban Salinas i Antonio García van aturar momentàniament el cop (13-11), però el Füchse va replicar immediatament per arribar al descans amb quatre gols de renda (16-12).
El conjunt berlinès va posar una marxa en els primers minuts després de la represa. Amb un parcial de 4-1, va eixamplar l’avantatge fins al 20-13 i va fer encendre els llums d’alarma en la banqueta catalana. Rama va demanar temps mort, però els canoners del Füchse, amb Andersson i Wiede, van continuar veient porteria amb facilitat i van segellar una màxima diferència de nou gols (25-16). El Granollers va agafar aire amb tres dianes consecutives de Guilherme Torriani (25-19), que també s’havia de multiplicar en tasques defensives amb una mixta sobre la primera línia rival. L’equip vallesà ja no va tenir recursos ni tàctics ni físics per capgirar el resultat, però va acabar el partit amb tots els joves sobre la pista –Romero, Guijarro, De Sande i Castillo– per exhibir a Europa el potencial del seu planter.
Abans de la final, en la pugna pel tercer lloc, el Frisch Auf Göppingen, la víctima granollerina en la semifinal, havia vençut el Montpeller per 33-29.