Un curs per emmarcar
Handbol. El BM Granollers tindrà el curs vinent els equips masculí i femení en competició europea, una fita sense precedents en la història del club i en tot l’handbol espanyol
El BM Granollers tindrà el curs vinent els dos primers equips, el masculí i el femení, jugant en competició europea, una fita sense precedents ni en la història del club ni en la de l’handbol espanyol. Aquesta dada per si sola ja posa en evidència que aquesta no ha estat una temporada qualsevol. Dues gestes han destacat en una campanya per emmarcar: el subcampionat de la lliga europea del conjunt masculí a Flensburg i el subcampionat de la copa de la Reina del femení a Màlaga. En totes dues finals es va escapar el títol, però el trajecte recorregut, el joc practicat i el potencial dels rivals reforcen la doble condició de finalista. Per demostrar el valor dels dos subcampionats només cal veure com es van celebrar, tant a la pista com en l’àmbit institucional.
El conjunt d’Antonio Rama ha encisat l’handbol continental després d’una trajectòria espectacular en la lliga europea, que l’ha conduït a assolir el subcampionat després de tombar pel camí rivals teòricament més qualificats com l’Aarhus, el Flensburg i el Göppingen. Capítol a part mereixeria la gesta de vèncer en la tornada dels quarts el Flensburg-Handewitt (27-35), qualificat com un maracanaço en tota regla. L’exhibició al Flens-Arena, tant en defensa com en atac, va despertar admiració i elogis arreu. Pep Blanchart, gerent des del 1985 i tota una institució dins del club, va confessar que dels que havia vist, era “el millor partit de la història del Granollers”. I no són pocs. Capitanejat pel veterà Antonio García, i una primera línia amb els joves Yusuf, Gurri i Reguart, van tombar un dels colossos de la Bundesliga i es van guanyar l’ovació dels aficionats locals. Només el Füchse de Berlín (36-31) va poder barrar el pas al conjunt vallesà en la gran final del Flens-Arena.
L’exigència de la competició europea va acabar passant factura a l’equip en la lliga Asobal. Després d’una primera volta amb rècord de punts (26), el conjunt vallesà va perdre pistonada, però va poder obtenir la tercera plaça que igualment atorga el bitllet europeu, tot i que haurà de jugar una eliminatòria prèvia. Enmig de la voràgine de partits, també d’eliminatòries de la copa del rei i la copa Asobal, el tècnic granollerí ja va assenyalar que “seria un miracle” mantenir la segona plaça de la primera volta. En tot cas, en la gala de l’Asobal també van tenir un reconeixement a la campanya del BM Granollers amb els guardons a Antonio García, com a millor lateral esquerre, Faruk Yusuf, com a jugador revelació, i Antonio Rama, com a millor entrenador.
Contrastos
La temporada del KH-7 BM Granollers ha estat de contrastos. En la copa va trencar la malastrugança dels quarts de final a la setena temptativa i es va plantar a la final després de vèncer les amfitriones del Costa del Sol Màlaga (27-20). En la pugna pel títol, no va poder amb el potencial del Bera Bera (31-25), però amb el passi a la final ja s’havia guanyat la classificació per jugar la competició europea per tercer cop a la història. El curs 2019/20 va accedir a les semifinals de la Challenge Cup que es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia, i el 2020/21 va quedar fora de combat en la tercera eliminatòria. En la lliga, els resultats no van acabar d’arribar i després de dotze jornades es va produir el relleu. Dolo Martín deixava el seu lloc a la banqueta per la tornada de Robert Cuesta, que no va poder evitar el play-down, però va certificar la permanència a dues jornades del final.