Tennis

MARTA SÁNCHEZ

DIRECTORA DE L’OBERT INTERNACIONAL SOLGIRONÈS

“Hem fet un esforç bestial”

“Hem sigut 115 persones organitzant, quan abans érem la meitat”

“Segur que tindrem una nota WTA alta”

L’obert Inter­na­ci­o­nal Sol­gi­ronès ha ges­ti­o­nat amb un èxit total el salt bru­tal a la cate­go­ria WTA 125, tot un repte orga­nit­za­tiu. Marta Sánchez, la direc­tora del tor­neig que orga­nitza el CT La Bis­bal, pre­si­dit per Xavier Pon­satí, des­grana què ha supo­sat el pas de ser un tor­neig ITF a entrar de ple en l’uni­vers pro­fes­si­o­nal WTA amb tres top 100 i 330.000 euros de pres­su­post.

Quin balanç fa?
Molt posi­tiu, millor del que ens esperàvem. Quant a públic, per exem­ple, ha vin­gut més gent entre set­mana i diu­menge en la final estava ple en una gra­de­ria de 1.000 espec­ta­dors més grossa que la d’altres anys, que demana la WTA. El fet de ser un tor­neig més mediàtic ens ha donat resul­tats. Entre set­mana, teníem un par­tit no pas abans de les set de la tarda i això ha estat un èxit perquè així ho ha pogut dis­fru­tar més gent. Els dies més forts hem tin­gut 12 hores de ten­nis. L’equip de tre­ball ha fet un esforç bes­tial. Encara no ens ha arri­bat l’informe de la WTA, però estem segurs que la nota serà alta perquè la super­vi­sora ens va dir coses molt menors.
Això vol dir que l’any que ve el tor­neig man­tindrà la cate­go­ria.
El tenim con­trac­tat segur. I seguim tenint la filo­so­fia de fer-lo nosal­tres amb el nos­tre equip intern de tre­ball i no exter­na­lit­zar-lo con­trac­tac­tant una empresa com fan altres tor­ne­jos. És la nos­tra essència i segui­rem així fins que sigui pos­si­ble.
Més gent, més feina, mes requi­sits...
Només de per­so­nes inter­nes hem sigut 57. Si comp­tem els aple­ga­pi­lo­tes, que son gai­rebé 60, sumem més de 115 per­so­nes en l’orga­nit­zació, quan abans érem, si fa no fa, la mei­tat. Hem exter­na­lit­zat alguns ser­veis com ara la comu­ni­cació, que abans assumíem nosal­tres. També hem hagut de con­trac­tar més llum. La WTA reco­mana entre 900 i 1.200 lumens i n’hi hem posat més de 1.200 per fer la sessió de late-nigth.
Fa il·lusió que gua­nyi Rus, que ja havia vin­gut al tor­neig?
Fa dos anys va tenir pilo­tes de par­tit en la final con­tra Khro­mat­xeva i s’ho merei­xia més que ningú. És esti­mada pel públic de la Bis­bal, que se’n recor­dava, d’aquell par­tit, i el seu entre­na­dor, Julián Alonso, és català. Jo no m’he de defi­nir, però tenia suport i va sor­tir molt moti­vada. És força tímida i vam aca­bar a la pis­cina, això és un símptoma que s’hi va tro­bar bé, també amb la sub­cam­pi­ona i amb els ball boys i ball girls, que s’ho van pas­sar molt bé i van fer pinya. El con­tacte de les juga­do­res amb els aple­ga­pi­lo­tes és una de les millors coses del tor­neig.
Tor­narà l’any vinent?
Ens va dir que sí. Sem­pre inten­ten repe­tir si un tor­neig els agrada i, si el gua­nyen, encara més, perquè hi defen­sen punts.
Coin­ci­dir amb Roland Gar­ros genera opor­tu­ni­tats i alhora incer­te­ses?
Exac­ta­ment així. La nord-ame­ri­cana Aly­cia Parks (39a) havia de venir i a l’últim moment no va venir. I la cana­denca Ley­lah Fernández, que també porta el Julián Alonso, va caure en la pri­mera set­mana de Roland Gar­ros i havia de venir, però va pro­gres­sar en els dobles a París, en els quals va ser fina­lista.
A banda de Sol­gi­ronès, tenen molts petits patro­ci­na­dors.
Sí, és el nos­tre tret carac­terístic. Tenim una lona on n’hi ha una tren­tena encapçalats per Sol­gi­ronès, Porsche, Daikin, Med­playa i Pola Give­rola. És gai­rebé un tor­neig de micro­me­ce­natge, amb  dife­rents nivells de col·labo­ració i d'espon­so­rit­za­ci­ons. Agraïm a Sol­gi­ronès la fide­li­tat i als 30 que tenim a la lona i als 20 col·labo­ra­dors. Sense ells i les ins­ti­tu­ci­ons seria impos­si­ble orga­nit­zar la com­pe­tició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.