Futbol sala

El Barça comença bé la final contra el Jaén (3-2)

El Barça suma la primera victòria contra el Jaén (3-2) i en necessita dues més per assegurar-se el títol de lliga i l’accés a la Champions. El segon serà dilluns (20h), també al Palau Blaugrana, abans de dur la sèrie cap a Andalusia.

La defensa andalusa ha marcat el guió en la primera meitat. El conjunt blaugrana ha dominat però ha tingut problemes per reflectir-ho al marcador. Només ha aconseguit marcar després que, en el minut 7, Rosa ha vist la vermella per tallar una ocasió de gol dels locals. En superioritat, el Barça ha obert la llauta mitjançant Ferrão, que ha recollit la pilota i, amb un doble esforç, ha marcat l’1-0 (9’). El Jaén, però, ha empatat amb un gol de Menzeguez, que ha aprofitat una passada de Renato (13’). Poc abans del descans, els àrbitres han anul·lat un gol de Coelho.

Dídac ha evitat un mal major només començar la segona part, però a l’altre costat Espíndola també ha estat encertat per evitar el 2-1. Els blaugrana han tornat a agafar el bon camí gràcies a una gran acció de Pito, que ha recollit una pilota recuperada, ha retallat i ha perforat la porteria visitant (25’).

Pito ha tingut a prop el 3-1 amb un cop de cap. No ha trigat gaire a arribar el tercer, en una obra d’art entre el mateix Pito, que ha fet tota la jugada, i Mateus, que ha definit amb un toc d’esperó subtil (28’). Amb el primer partit ben encarrilat, la mala notícia ha estat la lesió d’Adolfo. Sergio González ha tingut a prop el quart Més enllà d’un xut de Chino que ha sortit per poc (32’), el conjunt de Jesús Velasco ha gestionat bé l’avantatge. I això que el VAR ha anul·lat el 4-1 de Pito, que havia robat la pilota i havia marcat a porteria buida, però els àrbitres han considerat, un cop revisat el monitor, que ho havia fet amb falta (35’). El Jaén hi ha posat emoció a partir d’un gol de Chino (39’) que ha situat el 3-2 quan faltava un minut. El Barça ha resistit i ha obtingut el primer triomf.