Ari Sánchez celebra els 30 títols a l’elit mundial
Pàdel. Es va estrenar el 2017 a Santander amb 19 anys i ara és la número 1 del món al costat de l’explosiva extremenya Paula Josemaría i la cinquena que arriba a les tres desenes de corones
La reusenca Ari Sánchez va celebrar diumenge a Tolosa, en el Human Race, el seu títol número 30 en el circuit des que es va estrenar, amb la victòria a Santander el 2017, al costat de la madrilenya Marta Ortega. Llavors va trencar el gel i es va convertir en la primera catalana que celebrava una victòria en el circuit mundial World Padel Tour formant part de la parella més jove que mai havia aixecat un títol. Ara, amb 25 anys, la catalana, la número 1 del pàdel mundial al costat de la seva companya Paula Josemaría, és la cinquena dona que arriba a les trenta victòries. Abans ho havien aconseguit Ale Salazar, Gemma Triay i les germanes bessones Mapi i Majo Sánchez Alayeto.
Sánchez va començar a acostumar-se una mica més a guanyar tornejos amb assiduïtat quan va formar parella amb Salazar (2018-2020) –la millor dreta del circuit durant molts anys–, amb la qual, a més, van endur-se el Master Final al Sant Jordi el 2019. Els intents per arribar al número 1, però, no van fructificar i Salazar va optar per formar parella amb la menorquina Gemma Triay. La catalana va buscar llavors la sinergia amb l’explosiva extremenya Paula Josemaría, menys cerebral però més agressiva i resolutiva, i la combinació ha estat un còctel Molotov. L’any pasta ja van fer parlar discutint el número 1 fins a la darrera bola del curs, i enguany estan arrasant. Les seves màximes rivals, l’ara lesionada Salazar i Triay –3 títols el 2023–, s’han vist superades per les noves números 1.
El detonant
La final del Master 2022 al Palau Sant Jordi de Barcelona va ser molt amarga però alhora es va convertir en un detonant. Ari Sánchez, que tenia la il·lusió i la pressió afegida de jugar a casa, es va enfonsar fruit de la derrota i de la tensió. La final perduda contra Ale Salazar i Gemma Triay també determinava que la madrilenya i la menorquina s’enfilaven al número 1 de final de curs en detriment d’Ari i Paula, que haurien acabat líders en cas de triomf. Sánchez i Josemaría, que aquest curs treballen amb un nou tècnic –Ángel González (Madrid, 1985)–, han perseverat i han capgirat la dinàmica reconquerint la primera plaça del rànquing, exhibint un nivell altíssim. Han guanyat vuit títols en nou finals en els dotze tornejos que han disputat, una demostració de qualitat però també de concentració i de nivell tàctic, amb sis dels set últims tornejos guanyats i una acceleració sostinguda brutal. Després de quatre setmanes consecutives jugant a Dinamarca, Àustria, Marbella i Tolosa, la setmana passada van descansar i en aquesta busquen el novè títol a Valladolid. “Hem madurat molt en aquests dos anys de parella. Visc un dels meus millors moments i també com a parella”, va reflexionar Sánchez al final del torneig de Marbella. L’evolució de Josemaría ha estat també significativa. Manté el grau de determinació però ha rebaixat sensiblement el nombre d’errors no forçats.
Els èxits les ha ressituades en el número 1 amb un marge ampli. Tenen 20.840 punts cadascuna i Gemma Triay n’acumula 17.830 en el rànquing global. Lesionada, Salazar es va quedar amb 17.470. En la race, que computa els punts nets del 2023, tenen 11.000 punts i les seves rivals n’han obtingut 7.980 i 7.620.