Natació

Doble títol xinès en la segona jornada a Fukuoka

Haiyang Quin , en 100 m braça (57.69), i Yufei Zhang, en els 100 m papallona (56.12), signen els primers ors per al gegant asiàtic. L’italià Thomas Ceccon en 50 m papallona i la nord-americana Kate Douglass completen els quatre títols de la sessió de finals

Després de l’apoteòsica jornada inaugural, en la segona sessió de finals al Marine Messe de Fukuoka no hi hagut rècords i sí ha servit per coronar a dos campions xinesos, Quin Haiyang en 100 m braça masculins i Yufei Zhang en els 100 m papallona femenins. També ha arribat el primer or per a la delegació dels Estats Units, amb el doblet dels 200 m estils protagonitzat per Kate Douglass (2:07.17) i Alex Walsh (2:07.97), la defensora del títol. El quart or de la jornada ha estat per a l’italià Thomas Ceccon en 50 m papallona (22.68), que ha pres el relleu al nord-americà Caeleb Dressel, una de les baixes sonades del campionat.

En els 100 m braça, el xinès Haiyang Quin s’ha imposat amb suficiència (57.69) i a la zona mixta ha declarat que el seu pròxim gran repte és superar la plusmarca mundial del britànic Adam Peaty (56.88), una altre de les grans absències del campionat. La medalla de plata se l’han repartit tres nedadors ex-aequo, l’italià Nicolo Martinenghi, el neerlandès Arno Kamminga i el nord-americà Nic Fink (58.72). El festival xinès ha continuat en els 100 m papallona femenins, amb el triomf de Yufei Zhang (56.12), seguida per la canadenca Margareta Macneil (56.45) i la nord-americana Torri Huske (56.61). L’italià Thomas Ceccon ha estat or en 50 m papallona minuts després d’haver segellat l’accés a la final de 100 m esquena amb el millor registre (52.16). L’estratègia del nedador transalpí ha estat donar-ho tot tant en una prova com en l’altra. El subcampionat ha anat a mans del recordista del món júnior, el jove portuguès Diogo de Matos (22.80). La jornada també ha permès veure en acció al romanès David Popovici, que s’ha guanyat l’accés a la final dels 200 m lliure de demà (13 h per TdP) amb el millor registre (1:44.70).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)