Ciclisme

El Santuari de Queralt, final de l’etapa berguedana de la Volta

La Volta a Catalunya 2024 tindrà un final d’etapa al Santuari de Queralt, situat a 1.200 metres i des d’on hi ha una vista privilegiada que fa que se’l consideri el “balcó de Catalunya”. Està al final d’una pujada de poc més de 6 quilòmetres des de Berga, que serà l’inici d’una etapa que pot marcar un abans i un després de la cursa per la quantitat de ports que hi ha en el seu radi d’influència, com Rasos de Peguera, Pradell, la Nou o Coll de Pal, que no està connectat amb la Molina per asfalt tot i estar-hi a tocar. Aquesta zona, a la vessant sud de la Serra del Cadí, és molt freqüentada pels aficionats del ciclisme i té en Sepp Kuss un dels seus més il·luestres ambaixadors.

Aquest cop serà l’onzè que Berga és sortida o arribada d’etapa a la Volta. La última va ser el 1959 i, la primera, el 47. El Santuari de Queralt va tenir un paper destacat en altres curses, com la Setmana Catalana, però és inèdit en la tercera cursa per etapes més antiga, només superada pel Tour i el Giro.

“Que la Volta Ciclista a Catalunya torni a Berga és una bona notícia per a la ciutat i la comarca. És un esdeveniment esportiu d’alt nivell que no només serà un pol d’atracció pels aficionats al ciclisme, una disciplina en auge que ha anat sumant adeptes al Berguedà en els últims anys, sinó que també ajudarà a dinamitzar el territori en molts àmbits. Esperem que la Volta hagi tornat per quedar-se” afirma l’alcalde, Ivan Sànchez.

“Tornar a Berga i al Berguedà era un clam després de tants anys. No només perquè els aficionats al ciclisme ho volien, sinó perquè a nivell esportiu pot ser una etapa totalment decisiva i d’un atractiu magnífic. Estic segur que viurem una gran festa i agraeixo a totes les parts implicades l’esforç realitzat per haver-ho fet possible” posa en valor Rubèn Peris.

Ramon Caballé, conseller d’Esports i president del Consell Comarcal del Berguedà, hi afegeix: “la nostra funció com a administració comarcal és estar al costat dels ajuntaments, sumant esforços tots plegats. Estem contents de posar-hi el nostre gra de sorra”. El retorn de la Volta “permet al Berguedà continuar sent un referent ciclista a Catalunya. Estic segur que el dia de la prova, Berga i la comarca seran una gran festa del ciclisme”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)