Atletisme

Tamirat Tola guanya la marató de Nova York amb rècord del circuit (2h04:58)

En la prova femenina, el duel tàctic entre les favorites ha frustrat un gran registre i la kenyana Hellen Obiri ha vençut amb 2h27:23

L’etíop Tamirat Tola (2h04:58), amb rècord del circuit inclòs, i la kenyana Hellen Obiri (2h27:23) s’han imposat en la marató de Nova York, amb 50.000 participants i amb guions de cursa ben diferents. Amb un ritme molt exigent, Tola s’ha anat desfent de tots els seus rivals i ha pogut afrontar els últims 10 km en solitari i rebaixar en 8 segons la plusmarca de Geoffrey Mutai, vigent des del 2011.

En la prova femenina, en canvi, la batalla tàctica entre les principals aspirants ha frustrat la consecució d’un gran registre. El pas de l’equador, amb un grup nombrós d’onze atletes i un parcial discret 1h14:22, ja feia preveure que la plusmarca femenina del circuit (2h22:31) no perillava. Viola Cheptoo ha estat la primera en atacar superat els 35 km, però han seguit les seves passes Brigid Kosgei, Letesenbet Gidey, Sharon Lokedi i Hellen Obiri. El triomf era obert a les portes de Central Park. Les selectives rampes del parc novaiorquès han deixat fora de combat a l’explusmarquista mundial Kosgei i poc després a Cheptoo. El llarg i consistent atac d’Obiri ha passat factura a les seves rivals, que han acabat cedint a l’esprint i per pocs segons de marge. Gidey ha acabat segona (2h27:29) i Lokedi (2h27:33) ha completat el podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)