Esquaix

“Tindré 32 anys; vull anar als Jocs”

Esquaix. El sabadellenc Iker Pajares, el millor jugador de la història de l’esquaix català i 21è del món en un esport amb molt poques llicències al país, espera arribar en plenitud a la cita

Iker Pajares somia arribar a Los Angeles 2028: “Tindré 32 anys i vull anar als Jocs. La majoria de grans jugadors arriben a la seva plenitud en la trentena. És quan el cos de l’esportista està més ben preparat físicament i mentalment.” El nou estatus suposarà una potenciació de l’esquaix: “És un canvi brutal. Hem estat anys lluitant. En l’àmbit federatiu serà un canvi molt gran perquè tindrem subvencions per crear infraestructures, per tenir més escola, més entrenadors, més fisioteràpia, nutrició.... Que tot estigui cobert i que el jugador professional no tingui despeses i els diners que guanyi en els campionats siguin nets.” Completen la llista de top-100 l’igualadí Bernat Jaume (58è) i el barceloní Edmon López (99è).

Mateos i Blasco

En femení, la jugadora barcelonina de 22 anys Sofia Mateos (117a) és la punta de llança, amb la lloretenca de 16 anys Ona Blasco (240a), que va constatar la seva progressió a l’abril arribant als quarts de final de l’europeu sub 19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)