Espanya perd en els penals contra Croàcia (12-14) en l’inici de l’europeu

La selecció espanyola ha arribat al darrer quart amb dos gols d’avantatge

La selecció espanyola ha perdut en els penals contra Croàcia per 12-14 (1-2, 5-2, 2-2, 1-3 i 3-5) en el primer partit de l’europeu. Espanya, amb nou jugadors catalans, ha arribat al final del temps reglamentari amb un 9-9 i en les penes màximes ha estat superada pel conjunt amfitrió, l’actual campiona europea.

Espanya i Croàcia han iniciat el partit amb bones defenses i sense acabar de transformar les ocasions de perill. El primer gol no ha arribat fins el minut cinc i els croat s’han situat ràpidament amb un 0-2 en aprofitar dues superioritats. A 25 segons del final del primer quart la selecció espanyola ha marcat. En el segon període Croàcia ha aconseguit el seu màxim avantatge (1-3), però a partir d’aquí els homes de David Martín han trobat el camí del gol i després d’un parcial de 3-0 s’ha arribat al descans amb un 6-4 a favor d’Espanya.

En el tercer període s’ha mantingut la igualtat en els gols marcats (8-6), però el combinat estatal ha desaprofitat bones ocasions, i ho ha acabat pagant en els darrers vuit minuts. Croàcia amb el suport incondicional del seu públic, ha anivellat dos gols en els darrer quart i amb el 9-9 s’ha arribat als penals. Granados no ha transformat el segon, Croàcia ha marcat els cinc i s’ha emportat la victòria. Granados, Sanahuja, Larumbe i Perrone han marcat dos gols cada un.

En l’altre partit del grup A Montenegro ha guanyat França en els penals per 20-19, després del 10-10 al final del temps reglamentari.