Tennis

Djokovic arrencarà a Austràlia amb un rival de la prèvia i té Sinner en les hipotètiques semifinals

Novak Djokovic, el rei de l’obert d’Austràlia amb deu títols en deu finals, el vigent campió i primer cap de sèrie perquè és el número 1 del món, començarà a la defensa del títol contra un dels tennistes classificats de la fase prèvia i tindrà com a hipotètic rival en les semifinals a l’italià Jannik Sinner (4). El seu rival en vuitens podria ser el nord-americà Ben Shelton (16) i en quarts es trobaria al grec Stefanos Tsitsipas (7) El murcià Carlos Alcaraz, segon favorit, per la seva banda, arrencarà contra el veterà francès Richard Gasquet. El torneig comença diumenge i s’allargarà dues setmanes fins al dia 28. Alcaraz també té un quadre complicat i en vuitens podria trobar-se al perillós nord-americà Tommy Paul (14) i en quarts a Alexander Zverev (6), pletòric desprès de guanyar la United Cup amb Alemanya. El seu hipotètic rival en semifinals seria el rus Daniïl Medvédev (3), finalista fa dos anys contra l’absent per lesió Rafa Nadal.

L’únic català en el quadre masculí, el mataroní Albert Ramos (86è de l’ATP) no ha estat de sort. Li ha tocat el noruec Casper Ruud (11) en la primera eliminatòria. Ruud va ser finalista l’any passat a Roland Garros però a Austràlia va caure en la segona eliminatòria. El barceloní Oriol Roca, que havia guanyat el seu primer partit en la fase prèvia, ha caigut avui en el segon davant del txec Vit Kopriva per un doble 6-3.

El repte de Badosa

En el quadre femení, Paula Badosa (74a de la WTA) debutarà contra la nord-americana Taylor Townsend (80a), consumada especialista en dobles i que va ser campiona júnior a Melbourne l’any 2012, mentre que Rebeka Masarova (94a) se les heurà amb la bielorussa Aleksandra Sasnovich (83a). La defensora del títol és la bielorussa Aryna Sabalenka (2), que debutarà davant d’una tennista de la prèvia. La polonesa Iga Swiatek és la primera cap de sèrie i s’enfrontarà la nord-americana Sofia Kenin, campiona del torneig l’any 2020 superant Garbiñe Muguruza en la final. El capítol de favorites al títol és força més imprevisible, ja que en les vuit últimes edicions hi ha hagut set campiones diferents i només ha repetit la japonesa Naomi Osaka (2019, 2021).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)