Tennis

Djokovic reacciona contra Fritz i jugarà les seves onzenes semifinals a Austràlia

Novak Djokovic ha derrotat per novena vegada en nou enfrontaments al nord-americà Taylor Fritz (12) i s’ha plantat a les seves onzenes semifinals a l’obert d’Austràlia, torneig que ha guanyat deu vegades en deu finals i del qual n’és el vigent campió: 7-6 (3), 4-6, 6-2 i 6-3 en 3h45. Amb 36 anys, Djokovic ha tornat a fer una exhibició de recursos físics i tècnics a partir del tercer set en el primer partit en què ha tingut dificultats reals. Jugarà contra l’italià Jannik Sinner (4), que va derrotar el rus Andrei Rublev (5) per 6-4, 7-6 (5) i 6-3 en 2h39 en el darrer partit de la jornada. El serbi té a favor per 4-2 el cara a cara contra el tennista transalpí.

Fritz, que afrontava els seus primers quarts de final a Melbourne i els seus tercers de gran eslam, ha trobat la fórmula per discutir la condició de favorit del seu rival en els dos primers sets a partir de l’eficiència del seu servei, la seva potent dreta i amb deixades que han incomodat al número 1.Un trencament matiner en el segon parcial, el primer del partit, li ha permès igualar el partit en el segon set. Però Djokovic, que sempre que ha arribat a les semifinals ha guanyat el torneig, ha reaccionat amb virulència en el tercer acte amb un 3-0 segellant el seu primer break del partit en el segon joc i guanyat el parcial per 6-2. Més cansat, Taylor s’ha vist absolutament desbordat pel mestre serbi, que ha sabut conjugar la profunditat dels cops i el marge de seguretat i li ha saltat a la jugular quan ha detectat la seva debilitat. El sol, amés, s’ha amagat i, amb la pista més lenta, la potència de Fritz s’ha vist minimitzada generant un entorn més favorable al balcànic, qeu al fia del duel ha reconegut que havia patit amb la calor. No obstant això, el nord-americà s’ha aferrat a la pista salvant dues pilotes de trencament en el segon joc del quart parcial. En el sisè joc, però, no ha pogut contenir l’embranzida del número 1 (4-2). Quan semblava mort i enterrat, però, s’ha tret un conill del barret amb un contrabreak (4-3). Djokovic no s’ha atabalat gens ni mica i ha replicat amb contundència esmicolant en blanc el servei rival (5-3)

Coco Gauff, semifinalista

En el quadre femení, la nord-americana Coco Gauff (4), vigent campiona de l’obert dels Estats Units quan tenia d’entrenador al català Pere Riba, s’ha desfet en el primer partit d’individuals de la jornada a la central Rod Laver Arena de la ucraïnesa Marta Kostuyk (37a de la WTA) per 7-6 (6), 6-7 (3) i 6-2 en 3h08. Mai abans Kostyuk havia arribat tan amunt en un gran eslam i ha plantat cara. La rival de la nord-americana serà la bielorussa Aryna Sabalenka (2), que defensa el títol conquerit l’any passat, i que avui ha superat per 6-2 i 6-3 la txeca Barbora Krejcikova (9), campiona a Roland Garros el 2019, l’èxit més grandiloqüent de la seva carrera en una edició en què també es va adjudicar el títol de dobles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)