Esports de muntanya

ESPORTS

Dol al muntanyisme català per la mort sobtada de Jordi Uró

Va ser membre de la selecció catalana de raquetes de neu, modalitat en què va ser 9è al mundial el 2016

Un dels grans atletes dels esports de muntanya a Catalunya, Jordi Uró (Prats de Lluçanès), va morir dilluns de forma sobtada mentre dormia. Tenia només 40 anys i vivia a Sant Pere de Torelló. Aquestes darreres temporades havia estat vinculat al Club Atlètic Natació Torelló i s’havia especialitzat en ciclisme, triatlons i curses de muntanya.

Uró va ser durant diverses temporades un dels millors esquiadors catalans sobre raquetes. De fet, va formar part de la selecció catalana i va ser novè en el campionat del món del 2016 disputat als Alps italians, coincidint amb la prova més rellevant del calendari internacional, la Caspolada. En aquell històric campionat, on els catalans van enfrontar-se fins i tot amb la selecció espanyola, Jan Margarit va ser el campió del món júnior i Ragna Debats, la subcampiona del món femenina.

El seleccionador que va fer debutar Uró en l’equip català, Just Sociats, recorda la figura d’un esportista que es feia notar en les curses: “Fos la distància que fos ell sortia sempre com un coet, al capdavant, i després mirava de resistir com fos. Quan estava en forma i es concentrava només en una modalitat, perquè n’hi agradaven moltes, era molt competitiu, un dels millors de Catalunya.”

En l’àmbit personal l’antic seleccionador el defineix com un “tros de pa”. “Era reservat, introvertit i molt bona personal, però gaudíem molt al seu costat quan viatjàvem”, rememora Sociats, que admet que Uró va aprendre ràpidament la tècnica de les raquetes comparat amb rivals que portaven vint anys en la modalitat. “Li agradava molt també el ciclisme de muntanya, els duatlons, els triatlons i les curses a peu i es va decantar pe aquestes especialitats. Tot i que era amateur es veia que tenia molt bona preparació.”

Uró va començar a competir en l’’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, el mateix club que Margarit i Debats, entre altres. Per raons de feina es va traslladar a Sant Pere de Torelló on vivia amb la seva dona i els seus dos fills. Era tècnic d’emergències sanitàries i la seva mort ha agafat per sorpresa tothom. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha escrit un missatge de condol a les xarxes socials en record de l’esportista: “Consternats per la mort del que va ser corredor de la selecció catalana de raquetes de neu, Jordi Uró. Volem enviar tot el nostre escalf i una gran abraçada a familiars i amics del Jordi en aquests moments difícils d’explicar. Ens trobem a la muntanya”

Una de les últimes competicions d’Uró va ser la Cursa de Na’dalt a Bellmunt el 26 el passat 26 de desembre a la seva vila de Sant Pere de Torelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)