Més esport

L’esport català femení es reivindica al món en el 8-M

Poliesportiu.El súmmum a la F-4 de waterpolo amb tres equips de casa, l’exhibició del KH-7 Granollers, el passi del Vila-sana i el títol d’Ari, gran èxits

Coincidint amb el 8-M, divendres passat i en els dos dies posteriors, l’esport català femení d’elit ha viscut un cap de setmana d’èxits sonats arreu del món que el reivindiquen en el panorama internacional i que constaten la força quantitativa i qualitativa que està adquirint al país, amb individualitats i col·lectius que s’han convertit en referents, el gran repte que impulsa la Generalitat a través de la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física.

El mateix divendres del 8-M, justament a Qatar, un país on les dones continuen absolutament discriminades, la reusenca Ari Sánchez, al costat de la seva inseparable companya extremenya Paula Josemaría, va guanyar el segon torneig del circuit mundial Premier Padel. Invictes aquest curs, son les números 1 indiscutibles. Pròxima parada: Acapulco (Mèxic), del 18 al 24 de març.

La festa del waterpolo català femení es va viure dissabte. Tres equips, el Sant Andreu –que s’hi va classificar superant el CN Terrassa en un derbi de clar color visitant (6-11) i que hi debutarà–, l’Astralpool Sabadell i l’Assolim Mataró, van segellar el bitllet per jugar la final a quatre de la Champions; un tres de quatre històric –l’altre conjunt és l’Olympiacòs, campió el 2022– que millora l’èxit notable de l’any passat, quan la van disputar el Sabadell i el Mataró, que van discutir el títol en una final èpica a Can Llong guanyada per les amfitriones, que tornen a ser el rival a batre. De fet, les vallesanes atresoren sis títols de Champions, que aviat és dit. La final a quatre es podria jugar a Barcelona. Seria l’opció més normal. La Federació Catalana de Natació i el CN Barcelona, de fet, presentaran candidatura per ser la seu de la fase final.

Diumenge. Al migdia, el Vila-sana Coop d’Ivars, vigent subcampió, va celebrar amb l’ai al cor l’accés als quarts de final de la lliga europea d’hoquei sobre patins. Depenia d’un partit entre el Fraga i el Benfica i l’empat entre els dos conjunts el va classificar. El Generali Palau, campió el 2021 i el 2022, i el Martinelia Manlleu ja tenien el bitllet garantit.

A la tarda, el KH-7 Granollers va protagonitzar una remuntada accelerada i èpica contra el Rocasa Gran Canària –30-20 després d’un incert 11-13 a la mitja part– i té un peu i mig a les semifinals de la copa d’Europa, la tercera competició continental.

LES DADES

3
equips catalans
en la F-4 de waterpolo, un èxit mai vist fins ara. Almenys un català jugarà la final
30
gols
va fer el KH-7 Granollers, que pot repetir les semifinals de la copa d’Europa, el seu sostre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)