Hegemonia marinera

Waterpolo. El Zodiac CN Atlètic Barceloneta domina l’Astralpool Sabadell de principi a fi i certifica el 24è títol de lliga, el 19è consecutiu

CN Sabadell (0) 6 Barceloneta (2) 11

ASTRALPOOL CN SABADELL:Lorrio; Bonet (1), Asensio, Schütze, Vidovic, Valera (1), Barroso (1), Van Ijperen, Averka (1), Pérez (1), Mallarach (1), J. Bustos i Teclas.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:Aguirre; Famera, Sanahuja (2), Munárriz (3), De Toro, Larumbe (2), Pavillard (2), Paul, Tahull (1), Perrone, Biel (1), A. Bustos i Porter.PARCIALS:2-4, 2-4, 0-1 i 2-2.

Sense el premi de la final a quatre de la Champions, l’Atlètic Barceloneta continua imparable acumulant títols en totes les competicions estatals. En una Finetwork Aquàtics plena a vessar, va signar la seva 24a lliga, la 19a consecutiva, amb un triomf sense pal·liatius en el segon partit de la sèrie final contra el Sabadell. L’equip mariner va guanyar terreny al seu rival en els dos primers quarts (4-8) i en el tram final no va tenir problemes per ampliar el seu domini contra un conjunt local visiblement cansat.

El Barceloneta va marcar territori només començar amb dos gols calcats de Larumbe, amb dos xuts per sobre del cap de Lorrio. El CN Sabadell va replicar amb dues dianes en superioritat convertides per Jan Pérez des dels 2 metres i Barroso, amb un llançament sorprenent des de l’extrem. L’aparició de Tahull va ser providencial per desfer l’empat. Primer va forçar un penal que va executar Sanahuja i després ell mateix va exhibir el seu potencial en el joc interior signant el 2-4 amb què es va tancar el primer quart. Tot i que un gran gol de Bonet des de la boia va ajustar el resultat a l’inici del segon quart (3-4), el conjunt mariner es va mostrar molt sòlid i amb un altre parcial de 2-4 va arribar a l’equador amb una bona renda. Les canonades de Munárriz (2) i Pavillard, i un contraatac de Biel encarrilaven el domini mariner. Només una fuetada de Mallarach replicava l’exhibició barcelonina.

En la segona meitat va davallar considerablement tant el ritme de joc com l’anotador. El cansament es va fer especialment palès en el bàndol local, que no va veure porteria en cap de les tres superioritats d’aquest quart. Sanahuja, de contraatac, va marcar el 4-9 amb què es va arribar a l’últim període. En l’últim quart, Pavillard i Munárriz reforçaven el domini mariner (4-11) sobre un Sabadell col·lapsat davant la porteria segellada amb pany i forrellat per Unai Aguirre. Després de gairebé 12 minuts de sequera, Averka i Valera, de penal, van segellar el definitiu 6-11. Amb tot decidit, van acabar el partit dins la piscina Marc Larumbe i Miguel de Toro, que tanquen així la seva etapa marinera i prosseguiran la seva carrera al Marsella i al Ferencvàros, respectivament.

La final a Mataró

Avui serà el torn del segon partit de la sèrie final femenina, en què l’Assolim CN Mataró tindrà l’oportunitat de certificar el títol si és capaç de tornar a superar el CN Sant Andreu (8-10).