El Barça frena el Bidasoa (28-32) i jugarà la final de copa contra el Torrelavega

El conjunt blaugrana ha dominat en la primera meitat (13-20), però en la segona, amb Dika Mem al rescat, ha hagut de redreçar el rumb després de la reacció basca (25-27)

El Barça ha superat el Bidasoa Irun (28-32) en la primera semifinal de copa en un partit amb dues cares, una primera de domini blaugrana (13-20) i la segona en què ha hagut de redreçar el rumb per frenar la remuntada del conjunt basc. Dika Mem, absent durant tota la setmana per qüestions personals, ha aparegut en el tram decisiu per anotar 4 gols consecutius –n’ha fet un total de 7– i frustrar les aspiracions del rival. El conjunt de Carlos Ortega s’enfrontarà al Torrelavega, que ha superat el Logronyo després d'una gran remuntada en la recta final (28-29).

El Barça ha afrontat el partit amb la baixa d’última hora de Luis Frade, que va haver de tornar precipitadament a Barcelona perquè la passada matinada va ser pare. Javi Rodríguez ha tingut la responsabilitat principal en el pivot, tot i que la convocatòria l’ha completat el jove extrem Ian Barrufet, pensant especialment com a segon defensiu. L’equip blaugrana ha sortit embalat al partit. Sòlid en defensa i amb un Emil Nielsen incommensurable, el Barça ha posat la directa només començar. A còpia de contraatacs i a gairebé gol per minut, el conjunt de Carlos Ortega ha aconseguit una màxima renda de 10 gols (6-16). Jacobo Cuetara ja havia esgotat dos temps morts i el seu equip ha elevat lleugerament el seu balanç defensiu per retallar diferències abans del descans (13-20). Més enllà de les 13 aturades de Nielsen, han destacat els 6 gols d’Aleix Gómez.

Després de la represa ha canviat el guió i el partit ha entrat en nou escenari. El Bidasoa, amb una defensa molt més intensa, ha estat més recognoscible, ha continuat la remuntada i amb un parcial de 7-2 s’ha col·locat a només 2 gols (20-22) dels blaugrana. El temps mort d’Ortega era obligat i la reacció ha estat immediata. El Barça ha redreçat el rumb, ha frenat la dinàmica del rival i amb un parcial de 0-3 ha tornat a obrir forat (20-25). En tot cas, el conjunt basc persistia i aprofitant les exclusions blaugrana tornava a ajustar el resultat (25-27) encara amb 8 minuts de joc. El partit es tornava a complicar per al Barça, però aleshores ha aparegut el capità Dika Mem al rescat per sentenciar el duel amb 4 gols consecutius (25-31). Gonzalo Pérez de Vargas també ha tingut alguna intervenció providencial i els blaugrana s’han acabat enduent el triomf i el passi a la final amb un resultat de 28-32.