Handbol

El Barça atura el Bidasoa i passa a la final

Handbol. Després d’un primer acte de domini absolut, frena la remuntada rival i avui es jugarà el títol de copa contra el Torrelavega

Bidasoa 28 Barça 32

BIDASOA IRUN:Mehdi; A. Nieto (5), Furundarena (1), Garcia (4), R. Salinas (1), Tao (3), Pacheco (4) –set inicial–; Skrzyniarz (p.s.), Cavero (4), Jevtic, E. Salinas (1), Mugica (2), Iribar, Da Silva, G. Nieto (3) i Díaz.BARÇA:Nielsen; Carlsbogard (4), Mem (7), Wanne (2), Aleix (6), Richardson (5), Rodríguez (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Janc (2), N’Guessan (3), Petrus, D. Cikusa, Makuc, Langaro, Barrufet i P. Cikusa.PARCIALS:3-3, 4-9, 5-13, 7-17, 10-18, 13-20; 16-21, 20-23, 21-25, 23-27, 25-29 i 28-32.ÀRBITRES:Bustamante i Álvarez. Vermella directa per Janc (43’). Exclusions: Pacheco (8’), per part del Bidasoa; i Rodríguez (43’), Petrus (50’) i Barrufet (58’), per part del Barça.INCIDÈNCIES:Respecte als quarts de final van entrar en la convocatòria blaugrana Ian Barrufet i Dika Mem en el lloc d’Aitor Ariño i Luis Frade, que va haver de tornar precipitadament a Barcelona pel naixement del seu fill.

Després d’una primera meitat espectacular (13-20), el Barça va saber redreçar el rumb per aturar la remuntada del Bidasoa Irun i avui, en una final inèdita contra el Torrelavega (18 h, Esport3), estarà en disposició de lluitar pel 28è títol de copa, l’onzè consecutiu. El partit va tenir dues cares. En la primera part el conjunt blaugrana, amb un Emil Nielsen incommensurable sota els pals (13 aturades), es va mostrar intractable tant en defensa com en atac. En la segona, el Bidasoa va reaccionar i van haver de sortir Dika Mem i Gonzalo Pérez de Vargas al rescat per frenar l’embranzida del conjunt basc, que es va arribar a col·locar a només dos gols (25-27).

L’equip blaugrana va sortir embalat. Sòlid en defensa i letal al contraatac va aconseguir una màxima renda de 10 gols (6-16). Després de dos temps morts de Jacobo Cuetara, el Bidasoa va millorar lleugerament el balanç defensiu i va poder retallar diferències abans del descans. Després de la represa va canviar el guió i el partit va entrar en nou escenari. Amb una defensa molt més intensa, el Bidasoa va ser més recognoscible, va continuar la remuntada i amb un parcial de 7-2 es va situar a només dos gols (20-22). El temps mort d’Ortega era obligat i la reacció va ser immediata. El Barça es va reactivar, va frenar la dinàmica del rival i amb un parcial de 0-3 va tornar a obrir forat (20-25). En tot cas, el conjunt basc persistia i aprofitant les exclusions blaugrana va tornar a ajustar el resultat (25-27) encara amb vuit minuts de joc. El partit es tornava a complicar, però aleshores va aparèixer el capità per sentenciar el duel amb quatre gols consecutius (25-31). En l’altra semifinal, el Torrelavega va sorprendre el Logronyo (28-29) en el tram decisiu.

Dika Mem, de dol

En la roda de premsa posterior al partit, Dika Mem, absent tota la setmana per motius personals, va revelar que s’havia mort la seva germana de 17 anys. “Vull guanyar el títol pel club i per la meva germana”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)