Tennis

Mai se’l pot donar per mort

Tennis. Roland Garros. Djokovic pren mal al genoll en el segon set, però ressuscita quan és al precipici contra l’argentí Cerúndolo i passa als quarts

Novak Djokovic (1) va escriure ahir una altra pàgina èpica a Roland Garros aixecant un partit que semblava impossible contra l’argentí de 25 anys Francisco Cerúndolo (23). El sud-americà recordarà tota la vida el dia que va tenir el peu al coll del mite i no el va saber rematar: 6-1, 5-7, 3-6, 7-5 i 6-3 en 4h39. L’ultracampió supera Federer amb 370 partits guanyats en gran eslam, el nou rècord, i arriba als quarts de París per quinzena vegada consecutiva i per 50a en un gran eslam, registre amb què també supera el suís.

El fet d’haver acabat el seu partit anterior passades les tres de la matinada de dissabte a diumenge, un desgavell organitzatiu, no va impedir d’entrada al número 1 resoldre amb autoritat el primer set per 6-1. Però Djokovic va prendre mal al genoll dret durant el segon i va demanar assistència mèdica. Indignat, va recriminar al supervisor del torneig el mal estat de la pista. De fet, el serbi va relliscar en diverses ocasions durant el partit. Cerúndolo, jugant a un gran nivell, ho va aprofitar i va empatar el partit (5-7). Així va rendibilitzar, per fi, la seva tretzena pilota de break. També es va apoderar del tercer parcial i feia camí per certificar la proesa amb un trencament amunt en el quart. Fins i tot se li va escapar un somriure perquè s’ho veia a prop. Però al davant hi havia el número 1, que va ressorgir miraculosament i va forçar el cinquè acte, en el qual es va seguir aferrant a la pista i va ser superior. El rival de Nole serà el noruec Casper Ruud (7), el finalista 2022 i 2023, que va batre el nord-americà Taylor Fritz (12): 7-6 (6), 3-6, 6-4 i 6-2.

L’australià Alex de Minaur (11), per la seva banda, va fer saltar la sorpresa relativament eliminant el rus Daniïl Medvédev (5), que no és un especialista en terra, per 4-6, 6-2, 6-1 i 6-3 en 2h49. El seu pròxim escull serà l’alemany Alexander Zverev (4) o el danès Holger Rune (13).

En femení, triomf de la bielorussa Aryna Sabalenka (2) contra la nord-americana Emma Navarro (22) per 6-2 i 6-3 en un exercici de superioritat en què no va concedir cap pilota de trencament. Se les haurà amb la jove de 17 anys Mirra Andreeva, que es va desfer de la francesa Varvara Gracheva. La kazakh Elena Rybakina (4), per la seva banda, va eliminar la ucraïnesa Elina Svitolina (15) per 6-4 i 6-3, i s’enfrontarà amb la italiana Jasmine Paolini (12), que va vèncer la russa Elina Avanesian per 4-6, 6-0 i 6-1.

LA DADA

370
triomfs
atresora Djokovic en partit de gran eslam, el nou rècord que supera els 369 de Roger Federer.

LA FRASE

L’única explicació que trobo a aquesta victòria sou vosaltres, que m’heu tornat a ajudar
Novak Djokovic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)