El Barça, a la final de Champions amb un recital contra el Kiel (30-18)

Emil Nielsen (15 aturades) ha signat una actuació estel·lar al Lanxess Arena de Colònia

El Barça s’ha guanyat l’accés a la final de la Champions de Colònia amb un recital en tota regla contra el Kiel (30-18). La solidesa defensiva, l’espectacular actuació d’Emil Nielsen sota els pals (15 aturades) i la clarividència en atac han deixat sense arguments el conjunt de Filip Jicha, que només ha encaixat dos parcials idèntics (15-9 i 15-9). L’equip blaugrana buscarà demà la seva dotzena corona europea contra l’Aalborg, que en la primera semifinal s’ha desfet de l’altre equip alemany, el Magdeburg, per 26-28.

El Barça ha fet tota una declaració d’intencions només començar. Ferm en defensa i efectiu en els contraatacs s’ha apuntat un primer parcial de 4-1. El Kiel no ha necessitat gaire per activar-se. Ha elevat el llistó defensiu i amb un tres o no res ha replicat amb un parcial de 0-4 (4-5). El Barça ha estat uns minuts encallat en atac, però les aturades d’Emil Nielsen (8 a la primera meitat amb un 47%) han donat aire a l’equip, que amb l’entrada de Petar Cikusa –debutant a Colònia– ha guanyat fluïdesa. El conjunt de Carlos Ortega tornava a obrir forat (9-6). Filip Jicha ha mogut fitxa per aturar aquesta dinàmica. Ha canviat el porter, Mrkva per Bellahcene, i ha apostat pels atacs amb set jugadors. La fórmula no ha funcionat perquè Ariño (4 gols a la primera meitat) marcava a porteria buida i en l’intercanvi final, Janc i Frade elevaven la renda blaugrana fins als 6 gols (15-9) al descans.

El Barça anava sobre rodes i en els primers minuts després de la represa obtenia una màxima renda de 8 gols (18-10) després de dues dianes de Carlsbogaard. S’ha repetit la història de la primera part i una sèrie de pilotes perdudes dels blaugrana han activat el contraatac dels zebres, que amb un parcial de 0-4 (18-14) tornaven a obrir la porta de la remuntada. Ortega ha demanat temps mort i la reacció del Kiel s’ha aturat en sec. L’entrada de Richardson i N’Guessan han donat consistència a l’equip, que ha tornat a ajustar la defensa mentre Nielsen continuava el seu festival sota els pals. La resposta del Barça ha estat demolidora i amb un parcial de 6-0 obria l’escletxa fins als 10 gols (24-14). La diferència en el resultat ha permès que Ortega pogués donar minuts de joc a tota la plantilla, pensant en la final de demà. Nielsen ha estat ovació quan ha estat substituït per Gonzalo als 51 minuts. El porter del planter ha estat igualment espectacular i amb 4 aturades ha catapultat l’última embranzida blaugrana fins al 30-18 final.