Natació

“Ho visc com un regal”

Jessica Vall, de 35 anys, admet que després de Tòquio no comptava que encara estaria competint i en disposició de lluitar per una plaça olímpica

Jessica Vall (CN Sant Andreu), de 35 anys, és una de les aspirants a guanyar-se el bitllet per als Jocs Olímpics de París en el campionat d’Espanya Open de Palma. Una situació que ni de bon tros li passava pel cap quan, pocs mesos després dels Jocs de Tòquio, va fer un canvi de plantejament vital. Va decidir compaginar els entrenaments amb la feina –és llicenciada en biomedicina–, rebaixar les expectatives dins la piscina i preparar un final d’etapa esportiva sense traumes. El cas és que des del 2022 l’experimentada nedadora del CN Sant Andreu ha anat progressant i a hores d’ara es ceu perfectament capaç de lluitar per una tercera cita olímpica, després de les de Rio de Janeiro 2016 i Tòquio 2020. En els 200 m braça, la seva principal especialitat, del Mare Nostrum de Barcelona va acreditar 2:24.60 i la mínima de selecció és 2:23.91. “Veure que he anat millorant el meu estat de forma des del 2022 i que he anat progressant em fa estar en un bon moment de confiança i d’ambició, i de saber que ho puc aconseguir. La mínima és complicada, però estic en el millor estat de forma des del 2021 i en un moment que amb 35 anys ningú ho diria. Tenir la possibilitat de lluitar per la plaça a Palma és tot un repte i ho visc com un regal”, sentencia la nedadora que prepara Jordi Jou.

Vall considera que ha sabut treure “la part positiva” de compaginar la feina amb els entrenaments i destaca el canvi mental per tornar a sentir-se competitiva i ambiciosa, l’objectiu que s’havia marcat a principi de curs. “Poder-se tirar a la piscina cada dia amb un objectiu tan maco com el de classificar-se per als Jocs no tothom ho pot fer. El repte olímpic motiva molt i ho visc com un regal”, reitera. La prova de 200 m braça està programada per a la jornada de cloenda del campionat estatal, el dissabte 22 de juny, amb les eliminatòries al matí i la final a l’inici de la sessió de tarda, cap a les 17.10 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.