Natació

Zamorano segella el bitllet olímpic

Natació. La nedadora del Sant Andreu ratifica la mínima en 200 m esquena, rere la nova plusmarquista Carmen Weiler

Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) va segellar el bitllet olímpic per als Jocs de París en els 200 m esquena durant la tercera jornada del campionat d’Espanya Open, a les piscines Son Hugo de Palma. La nedadora barcelonina ja havia competit tres vegades per sota de la mínima olímpica (2:10.39), però ho havia de ratificar la setmana clau i no va fallar ni en les eliminatòries matinals (2:09.57) ni en la final (2:09.75).

El passaport olímpic, però, es va encarir notablement en la sessió matinal perquè, a més de Zamorano, també van acreditar la marca pertinent tant la valenciana Carmen Weiler (2:09.60) com la jove mallorquina Estella Llum Tonrath (2:09.95). Tres nedadores per a dues places per a París. El comitè tècnic de la Federació Espanyola de Natació ja havia deixat clar que el bitllet a París seria per a les autores dels dos millors registres, independentment de si la marca s’aconseguia en les eliminatòries o en la final. La barcelonina va sortir amb determinació i va ser la més ràpida en el primer parcial (30.44). Al pas pels 100 m, però, Weiler ja havia pres el comandament i no va afluixar fins a arribar vencedora, amb un espectacular 2:08.89, esmicolant la plusmarca estatal de Duane da Rocha (2:09.13) i trencant per primer cop la barrera dels 2:09. Estella Llum Tonrath, la tercera en discòrdia, va anar perdent pistonada en el tram final i es va quedar sense premi (2:10.95).

Exhibició d’Hugo

Quan Weiler, Zamorano i Tonrath van aparèixer en escena l’ambient a la piscina ja havia arribat a la màxima ebullició amb l’exhibició del mallorquí Hugo González de Oliveira, campió mundial de 200 m esquena a Doha i que va fer tota una declaració d’intencions amb el triomf amb un nou rècord estatal. El nedador del Canoe va aturar el cronòmetre en 1:54.51 i va rebaixar notablement el registre del ja explusmarquista, el sabadellenc Aschwin Wildeboer (1:54.92), que va ser l’encarregat de lliurar-li la medalla. El murcià del CN Sabadell Diego Mira va ser tercer (1:59.26).

També va ser apassionant la final dels 100 m lliure, en què s’havien d’aclarir els integrants del 4x100 m per als Jocs. El premi va ser per al mallorquí Sergio de Celis (CN Sabadell), campió amb 48.52, seguit per l’extremeny César Castro (CN Terrassa), segon amb 48.86, i el barceloní Mario Mollá (CN Terrassa), tercer amb 49.18. El quart rellevista serà Luis Domínguez, setè ahir (49.29), però que acredita un registre inferior als 49 segons en els anteriors mundials. En els 100 m femenins, Ainhoa Campabadal (CN Sant Andreu) va ocupar el tercer lloc (55.54). La jornada havia començat amb el títol d’Albert Escrits (CN Sant Andreu) en els 800 m (8:02.15) i el subcampionat de la fondista cantàbrica del CN Barcelona Jimena Pérez en els 1.500 m (16:37.18).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)