Beisbol

Esports

Mor Willie Mays, una de les grans llegendes del beisbol

Va acabar la seva carrera amb 660 ‘home run’

El món del beisbol està de dol per la pèrdua del que sovint ha estat considerat com un dels millors jugadors de la història d’aquest esport, Willie Mays. Va morir dimarts, als 93 anys, i va ser anunciada pels San Francisco Giants, la franquícia que el va fer triomfar.

Nascut el 1931 a Westfield (Estats Units), va començar a destacar al beisbol a l’escola secundària, i després de fer els 16 anys va debutar amb els Birmingham Black Barons a la Black American League. Acabats els estudis, va fitxar pels New Yorks Giants i el 1951 va debutar a la millor lliga del món (Major League Baseball) convertint-se en el millor jugador jove de l’any. Però la seva explosió definitiva com a millor jugador de la seva època va arribar tres anys més tard guanyant el campionat i convertint-se en l’MVP de la temporada. Uns anys més tard la franquícia va traslladar-se a San Francisco. Allà va assolir ser el novè jugador de la història a marcar quatre home run en un sol partit i va aconseguir el seu segon MVP. El 18 de juliol de 1970, Willie Mays es va convertir en el desè jugador en la història de les grans lligues en arribar a 3000 hits. En total va acabar retirant-se el 1973 amb 660 home run; 3.283 hits i 2.062 anotacions, també va guanyar 12 guants d’or per l’excel·lència com a jugador exterior, i va ser elegit per al Joc de les Estrelles 24 vegades. Els San Francisco Giants van retirar el seu dorsal (24) i va ser inclòs en el Saló de la Fama del Beisbol. L’any 2000 els Giants van dedicar-li una estàtua a l’exterior de l’estadi i el 2015 va ser honrat amb la Medalla Presidencial de la Llibertat, lliurada per Barack Obama. Actualment, el premi MVP de les Sèries Mundials de beisbol és anomenat Willie Mays MVP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)