Natació

Jessica, a dues centèsimes del somni olímpic

Natació. La nedadora del Sant Andreu s’imposa en els 200 m braça amb 2:23.93 i es queda a un no res de la mínima per a París

Dues imperceptibles centèsimes –el que va de 2:23.91 a 2:23.93– separen Jessica Vall dels seus tercers Jocs Olímpics. La nedadora del CN Sant Andreu, de 35 anys, arribava al campionat d’Espanya Open de Palma en el millor estat de forma de l’últim cicle olímpic. Tornava a sentir-se competitiva i ambiciosa, i vivia la possibilitat de lluitar pels seus tercers Jocs “com un regal”. Tornant dels Jocs de Tòquio pensava que havia tancat aquesta etapa i que no tornaria a lluitar per un altre repte olímpic. Amb aquest anhel i propòsit recuperat, es va llançar a la piscina en la final dels 200 m braça amb total determinació. Amb dos rivals de consideració, l’experimentada Marina Garcia i la jove Emma Carrasco, Vall va dominar la prova de principi a fi. Va seguir la tàctica habitual, nedant de menys a més, i va afrontar l’últim parcial a totes. Al final de tot l’esforç, 2:23.93. La mínima olímpica era 2:23.91.La cruesa i la tirania del cronòmetre. Acostumada a esbossar el millor dels seus somriures a cada títol estatal –ahir va segellar el vuitè en la seva especialitat–, Jessica no va poder reprimir les llàgrimes de frustració quan va veure els cinc dígits en el marcador. Tot i l’ovació que va rebre dels espectadors, no va poder dissimular la seva desil·lusió. L’última esperança és que el comitè organitzador de París 2024 convidi les millors nedadores amb mínima B (2:24.63) atès les poques bracistes que han aconseguit segellar el primer registre (2:23.91). En una final de gran nivell, Marina Garcia va acabar segona (2:25.76) i Emma Carrasco, tercera (2:26.42).

Per a la delegació catalana, la primera possibilitat de mínima olímpica ja s’havia esvaït en els 200 m braça masculins. El tarragoní Carles Coll (CN Sabadell) va sortir a totes i fins als 150 metres (29.36, 1:02.16 i 1:35.45) va estar en disposició de rebaixar la marca de selecció, però l’últim parcial se li va fer molt llarg i va aturar el cronòmetre en 2:10.58, millor marca personal, però a 9 dècimes del bitllet olímpic (2:09.68).

Belmonte, sense Jocs

Tampoc hi va haver miracle en els 400 m lliure, en què la millor nedadora catalana de la història, la badalonina Mireia Belmonte es jugava l’última carta per ser als Jocs. Va acabar sisena amb 4:20.72, molt lluny de la mínima (4:07.90).

Set catalans seleccionats

Després de l’última jornada del campionat de Palma, el comitè tècnic de la federació espanyola va anunciar la selecció per als Jocs, amb la presència de set catalans: Emma Carrasco (200 m i 400 m estils), Àfrica Zamorano (200 m esquena), Mario Mollá (100 m papallona, i 4x100 lliure i estils), Carles Coll (4x100 estils), Ferran Julià (4x200), Paula Juste i Ainhoa Campabadal (4x200). També estan convocats l’asturià Arbidel González (CNB), el mallorquí Sergio de Celis (CNS) i l’extremeny César Castro (CNT).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.